Google Duplex се справя като човек с резервация в заведение

Google Duplex извършва резервация в заведение вместо Анна и я уведомява за резултата

Нов видеоклип показва силата на изкуствения интелект, заложен във виртуалния асистент Google Duplex, представен по-рано тази година от интернет компанията и привлякъл голям интерес със способността си да опрости взаимодействието с различни услуги.

Видеото показва как Анна, потребител на Android смартфон, иска от Duplex да резервира маса в заведението El Cocotero за 19:00 ч. В отговор Duplex пита дали резервацията може да бъде за 20:00 ч., ако в 19:00 са заети всички маси. Анна отговаря, че може, след което Duplex обещава да позвъни в заведението и в рамките на 15 минути да я уведоми за резултата.

И така, Google Duplex звъни в El Cocotero, представяйки се за асистент на Анна, и изисква от оператора да резервира маса за 7 ч. вечерта. Операторът, от своя страна, казва със съжаление, че в 19:00 ч. всички маси са заети и предлага резервация за 20:00 ч. Асистентът се съгласява, след което операторът пита за колко човека да бъде масата. Google Duplex предлага резервация за двама на името на Анна.

След приключване на разговора с оператора, виртуалният помощник се обажда на Анна и я уведомява за успешната резервация в El Cocotero. Звучи добре, нали…

Коментар