Siemens придоби лидер в дигиталното работно място

Building Robotics успешно преформулира начина, по който хората взаимодействат с работните си места, чрез приложението Comfy

Направление „Сградни технологии“ на Siemens придоби компанията Building Robotics Inc. – базиран в Оукланд, Калифорния стартъп на бързоразвиващия се пазар на приложения за дигитално работно място. Сделката е важна стъпка в стратегията на немската компания за интелигентни сградни решения.

Building Robotics е лидер в своя сектор с лесно за използване приложение, което позволява на хората да контролират заобикалящата ги среда. Компанията е известна най-вече с основния си продукт Comfy. Тя ще стане дъщерно дружество на Siemens Industry Inc. и ще продължи да оперира като самостоятелен доставчик на платформи.

Двамата съоснователи на Building Robotics – изпълнителният директор Андрю Криуков и главният технически директор Стивън Доусън-Хегърти – ще запазят позициите си в ръководния екип на компанията. Сделката се очаква да бъде финализирана през третото тримесечие на 2018 г., като повече подробности не са известни към момента.

Чрез приложението Comfy, направление „Сградни технологии“ ще свърже хората, местата и системите, създавайки уникална работна среда. Comfy директно се интегрира със съществуващите системи за автоматизация на сградите, информационните мрежи и IoT системите, за да осигури контрол при поискване и интелигентна автоматизация в рамките на едно-единствено интуитивно приложение.

Служителите могат да използват приложението, за да правят бързи промени в температурата и осветлението, да запазват зали за срещи и да изпращат обратна връзка за работното си пространство.

Стартирал през 2012 г., екипът на Comfy използва експертизата си в машинното обучение, UX дизайна и корпоративното обслужване, за да разработва софтуерни решения за операторите на сгради и потребителите. Сред клиентите на американския стартъп са водещи компании на основни пазари като САЩ, Австралия, Сингапур и Индия.

Коментар