Linux компанията Suse продадена за 2,5 млрд. долара

Британският разработчик на корпоративни решения Micro Focus обяви, че е продал дъщерната си компания за Linux разработки Suse, за да покрие нуждите си от финансови средства след сливането със софтуерния бизнес на Hewlett Packard Enterprise.

Linux компанията Suse става собственост на шведската инвестиционна фирма EQT Partners за сумата от 2,535 млрд. долара. С част от получените пари досегашният й собственик Micro Focus ще покрие дългове и плащания към акционерите.

Suse е немски разработчик на Linux дистрибуции за пазара на облачни услуги и контейнери. Компанията първа в индустрията започна да продава Linux дистрибуции на корпоративни клиенти, като освен това е спонсор на проекта с отворен код openSUSE, в рамките на който се разработва едноименната дистрибуция.

С разрастване на дейността си, Suse отвори шест филиала в Германия и още четири в други държави, вкл. САЩ и Великобритания. В състава на Micro Focus компанията беше полунезависима, но след сделката с EQT Partners ще получи пълна самостоятелност и може да увеличи разработващия си екип.

И занапред Suse ще се придържа към отворения модел на разработки и съответните принципи на отворения код при водене на бизнеса си, гласи официалното прессъобщение. Компанията уверява, че ще продължи да участва активно в проектите и инициативите на отворената общност, за да осигури надеждни решения за корпоративните потребители.

Коментари по темата: „Linux компанията Suse продадена за 2,5 млрд. долара”

добавете коментар...

  1. :)

    Кофти късмет да я купи финансов лешояд. Сега сигурно ще разпродадат активите и пътя после е ясен. А беше линукс-а на Линус Торвел 🙂

Коментар