Melexis строи нова сграда в София, наема инженери

Инвестицията на Melexis в нова сграда ще разкрие и нови работни места в София

Глобалната инженерна компания за микроелектроника Melexis, базирана в Белгия, ще инвестира 75 млн. евро в обект с площ 15 000 кв.м. столичния квартал Горубляне. Планът предвижда и отваряне на нови работни места.

Новият обект ще разшири комплекса на Melexis в София, който вече заема значителните 7500 кв.м. Очаква се сградата да е напълно готова за експлоатация в рамките на 2 години, като още до края на тази година в нея ще бъдат инвестирани около 17 млн. евро.

Първата копка на новата сграда е част от амбициозния 5-годишен план за развитие на Melexis, който включва значително разширяване на производственото пространство, научноизследователската и развойната дейност, както и на складовата база.

Планът на белгийската компания е да инвестира общо около 75 млн. евро за периода от 5 години. Сградата на Melexis ще е от ново поколение и съобразена със съвременните тенденции за енергийна ефективност, като ще разполага с автоматизирана система за управление, умно следене на температурата и силата на осветлението, повторна употреба на енергията и топлината, използвана от сградната апаратура.

„Имаме за цел да превърнем офиса ни в София в още по-атрактивна локация за български и чужди специалисти, които да изберат да живеят и работят тук. Растежът на екипа ни следва и глобалната тенденция на Melexis, като набирането на кадри през тази година е с фокус към отделите, занимаващи се с развой, производство, планиране и ИТ”, разказа Силвен Коло, управител на Melexis България.

Към момента в българския офис на Melexis, който беше отворен през 2000 г., работят над 475 човека, а плановете включват увеличаване до 575 до края на 2018 г., както и експанзия с общо 300 души до 2022 г.

Melexis е лидер в полупроводниковите сензори за автомобилостроенето, като използва опита си в създаването на чипове за електрониката в превозни средства, за да разшири гамата си от сензори, интегрални схеми за управление на изпълнителни механизми и безжични устройства за автоматизация на дома, промишлени и медицински приложения.

Коментар