Tenda F9 Wi-Fi Router 600Mbps – бърз рутер за дома и малкия офис

Tenda F9 е един от най-достъпните Wireless N 600Mbps рутери на пазара

Безжичните Wi-Fi мрежи са лесно за внедряване и удобно решение за споделяне на интернет връзката във всеки дом и офис, благодарение на достъпните като цена и бързи устройства за тази цел, както и липсата на кабели. Можете да свържете лесно и без специализирана помощ всичките си устройства към Wi-Fi рутер и да получите пълноценна мрежа за най-различни приложения.

Ако търсите опростено, лесно за инсталиране и ползване решение за Wi-Fi мрежа у дома или в малката фирма, което същевременно поддържа висока скорост на безжичен трансфер и няма да наруши по никакъв начин бюджета ви, Tenda F9 Wi-Fi Router 600Mbps е отличен избор.

Този рутер с цена под 60 лв. на българския пазар ще отговори на нуждите ви – устройството поддържа бърз Wi-Fi по стандарта 802.11n със скорост 600 мегабита в секунда, осигурява покритие на целия дом и може да се управлява удобно и през смартфон.

В сравнение с безжичните рутери 450Mbps и 300Mbps, Tenda F9 със своите 600Mbs и технология Beamforming+ поддържа по-ефективни и стабилни комуникации, а четирите външни антени по 6dBi разширяват покритието и гарантират много по-надеждна Wi-Fi връзка във всички помещения на дома или малкия офис, отколкото 5dBi антените.

Tenda F9 използва 4 външни антени по 6dBi за стабилно покритие в цялото жилище

Към рутера на Tenda можете да свържете голям брой устройства – до 25, вкл. компютри, таблети, смартфони – и да ползвате безпроблемно интернет във всяко кътче на средни по размер жилища. Рутерът работи в честотния диапазон 2,4GHz и освен бързите N стандарти – 802.11n 450Mbps и 802.11n (256QAM) 600Mbps – поддържа и по-старите Wi-Fi стандарти – 802.11b (11 Mbps) и 802.11g (54 Mbps).

Рутерът е поместен в бял корпус и е изключително лек

Производителят набляга не само на високата скорост на Tends F9, но и на лесното инсталиране и използване на рутера – това става през удобен уеб интерфейс, както и с мобилно приложение за отдалечено управление по всяко време и от всяко място. Приложението е достъпно за сваляне от сайта на Tenda.

На задния панел са разположени WAN порт, 4 LAN порта, бутони WiFi и WPS/RST и гнездо за захранване

Така например, приложението ще ви уведомява при свързване на неидентифицирано устройство към мрежата и само с едно докосване ще можете да добавите потребител към черния списък. Освен това чрез него ще можете да регулирате мощността, за да пестите енергия, да оптимизирате Wi-Fi каналите, да следите състоянието на рутера и т.н.

Нещо повече, при инсталиране на Tenda F9, ако сте забравили броудбанд акаунта и паролата си, можете да използвате функцията „Broadband Account & Password Migration Function”, за да копирате данните за акаунта от стария рутер директно към F9.

Светлинните индикатори на предния панел на рутера

Моделът Tenda F9 Wi-Fi Router 600Mbps разполага на задния панел с един WAN порт 10/100/1000Mbps за свързване към кабелния модем и три LAN порта 10/100/100Mbps за жично свързване на устройства към рутера. Отзад се намират също два бутона – комбиниран WPS/RST и един за включване/изключване на Wi-Fi – и гнездо за захранване. На предния панел са разположени няколко индикатора – за системни параметри (SYS), Wi-Fi връзка, активните LAN портове, WAN връзка и WPS. Рутерът поддържа популярните алгоритми за безжична сигурност, вкл. WPA-PSK/WPA2-PSK, WPA и WPA2.

Комплектът на Tenda F9 включва рутера, захранващ адаптер, кабел и ръководство за потребителя

Tenda F9 Wi-Fi Router 600Mbps е леко устройство, с бял корпус и размери 171,3х171,3х36,4 мм. Предлага се в комплект със захранващ адаптер, LAN кабел и ръководство за потребителя. Рутерът е достъпен за покупки от партньорите на Tenda на цена около 58-60 лв. с включен ДДС.