Тайвански източник: Не чакайте евтин iPhone 9 от Apple

Слуховете, че Apple ще пуснe евтин iPhone 9, изглежда са необосновани

Напоследък в интернет циркулират упорити слухове, че следващият смартфон на Apple (с предполагаемо име iPhone 9), ще има по-достъпна начална цена – 700  и дори 600 долара. Тайвански източник обаче охлади ентусиазма за евтин айфон.

Според публикация в TaipeiTimes, компанията от Купертино не възнамерява да пусне на пазара евтини смартфони през настоящата година. Твърди се, че базовата версия на следващия iPhone с LCD екран ще струва 800 долара, докато производствената стойност на модела е 275 долара.

Тайванският източник разкрива също, че повечето нови смартфони на Apple ще се произвеждат от Foxconn, който традиционно изпълнява по-голямата част от поръчките за iPhone. Същевременно, друг подизпълнител, компанията Wistron, е изключен напълно от списъка на производителите.

Foxconn ще произвежда всички 5,8-инчови премиум OLED модели (iPhone X), 90% от 6,5-инчовите OLED устройства (iPhone X Plus) и 75% от 6,1-инчовите LCD айфони (iPhone 9). Останалият обем е възложен на тайванския подизпълнител Pegatron. Apple е поръчала на партньорите си общо 83 милиона 6,1-инчови LCD смартфона за тази година.

Коментари по темата: „Тайвански източник: Не чакайте евтин iPhone 9 от Apple”

добавете коментар...

  1. към Емил

    И все пак ти не каза с какво Nexus 5X не те удовлетворяваше? Как така са го спрели, след като ти си го притежаваш? Да не би да са ти го откраднали. Което те принуди да си купуваш нов смартфон.
    Иначе за аргументите ти в ползва на Iphone – ами аз има съвсем същите, но за моя обикновен телефон:
    1. Продължителен живот. Това включва и факта, че изглежда в добро състояние.
    2. Много дълъг живот на батерията.
    3. Липса от нужда в обяснения, защо не съм пратил email на този и на онзи – ами телефона няма интернет (имам си персонален компютър за целта, а това кога съм вкъщи е моя работа, така че няма нужда от обяснения към приятели).
    4. Нямам вируси и бавна работа. Наистина аз само за говорене го ползвам, то той друго не притежава.
    5. Изключително интуитивна работа.
    6. Добра синхронизация с персоналния ми компютър. Точно като при теб. Като почна да пиша email, то не го пиша по идиотски бавен начин на малко екранче с клавиши които изобщо не усещаш кога си ги натиснал. Където почна да го пиша там и го довършвам (персоналния компютър). Ползвам механична клавиатура по десетопръсната схема и пиша многократно по-бързо и удобно.
    7. Здрав на падане.
    8. Нищо, ама абсолютно нищо ценно не могат да ми следят. Телефонът ми няма GPS, така че местоположението ми го знаят само ориентировъчно. Останалата информация просто не е на телефона ми.

    Както виждаш аргументите ти просто не струват. Както ти каза всеки си прави такива, като при това те не винаги са обективни и не винаги съответстват точно на нуждите на човека. Хората с по-малко изисквания си купуват масова продукцията, която става за хора от всякакво интелектуално ниво. Тези, които имат по-специфични изисквания си търся много внимателно, като минимум занимаването им с допрограмирането и доконфигурирането на устройството е задължително… Последното не е недостатък, а е едно огромно удобство, което спестява нерви на човек в бъдеще (стига да разбира все пак от тези неща).

  2. Емил

    Saevar,

    Аз съм на мнение всеки да ползва това, което го прави щастлив и му върши работа.

    Лично аз съм от онея зомбита, които ползват продуктите на Apple (iPhone 7, Macbook Pro, Слушалки)

    1. Качество
    2. Много добра работа на софтуера с хардуера (и двете се произвеждат от тях за разлика от Андроид)
    3. За Mac OS -а мога да кажа само че е интуитивен и лесен за работа и идеален за Developer-и.
    4. Когато ъпдейтват iOS-а го правят и за старите си телефони (iOS 13, който излиза есента ще съпортва – iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X)
    5. Не те следят толкова много колкото Google (следят те но по малко).
    6. iPhone не те ангажира толкова много със себе си (като гледам твоя си го root-вал и разни такива неща, които правих и аз когато имах Андроид)
    7. Много добра работа м/у техните устройства
    – Когато ми звъни телефона а е на масата и аз си цъкам на macbook-а, мога да вдигна от macbook-a и да си говоря спокойно
    – започваш да пишеш мейл на телефона но се сещаш да седнеш на компютъра и можеш да продължиш писането без да се налага да го почваш отначало.
    8. Батерията на техните устройства държи много повече от средностатистическия телефон с Андроид. (iPhone – 3дни, Macbook – 8-10 часа при нормално ползване).

    Преди години имах Nexus 5X (предпочитах чистия Андроид) като за последно но следващата година като обявиха спирането му и техния си Google Pixel който струваше повече от iPhone 7 заради което бях разочарован и си казах, че ако ще давам толкова пари то ще е за нещо доказало се и върши работа. Да ти кажа отначало не бях сигурен, притесняваше ме дали всичко от андроида мога да си го намеря за iOS, но уви имаше си всичко, което ползвах.

    Малко след пускането на Google Pixel започнаха да излизат и дефектите му, което още повече ме насочи към iPhone.

    Както ще срещнеш на много места – Веднъж на Apple винаги на Apple 🙂

    Просто трябва да си промениш мисленето и да тестваш за 1 2 месеца да ползваш iPhone или Macbook.

  3. Bobo

    Плащаш търговска марка, софтуер и обслужване.

  4. Saevar

    добре де, какво толкова има че струва 800 $, и немога да разбера хората дето си дават парите за глупости, аз имам леново с 2 сим карти 5,5 инча, 8 ядрен за 180 $ от повече от 2 години, работи перфектно и единстевеното нещо което може да отстъпи на Айфона е камерата му тъй като е по стар, сравнявал съм го с други телефони и айфони и работи по бързо ( е пипнал съм го тук и там разбира се ), някой разбирач нека ми обясни….

Коментар