Intel може да се избави от собствените си заводи

Според непотвърдени официално информации, Intel може да продаде част от заводите си

До края на текущото десетилетие, т.е. след около две години, Intel може да се избави от собствените си производствени мощности, съобщи Bits&Chips, позовавайки се на източници, запознати с плановете на компанията.

Вече се появиха информации, че забавяното на Intel с графика за усвояване на 10-нанометровия технологичен процес в производството на чипове може да има фатални последствия за един от големите клиенти на компанията, който чака 10-нм продукция.

Сега специализирани източници твърдят, че Intel може да загърби – ако не напълно, то поне част – от собствените си производствени мощности. Подобни стратегии приложиха по-рано и други чипмейкъри, вкл. IBM и AMD, макар и по различни сценарии.

AMD продаде всичките си заводи на арабски инвеститори, създавайки съвместно предприятие GlobalFoundries, като постепенно минимизира дела си в него. IBM, от своя страна, продаде свои заводи на същата компания, но при по-различни условия, за да си гарантира сътрудничество в близките десет години.

Напълно възможно е и Intel да се ограничи до създаване на съвместно предприятие, което притежава заводите за производство, следвайки сценариите на своите конкуренти. Към момента няма официален коментар по въпроса от компанията.

Коментари по темата: „Intel може да се избави от собствените си заводи”

добавете коментар...

  1. Qwerty

    Разпродайте си всичкото производство. След 10 години ще ди копуваме чи

Коментар