Huawei пред забрана да прави бизнес в САЩ

Американският пазар може да затвори окончателно вратите си за Huawei

Федералната комисия по комуникации на САЩ (FCC) скоро ще излезе с предложение към правителството, което на практика ще забрани на Huawei да прави бизнес в страната, съобщи специализираният сайт Gizchina.

Подобно развитие може да доведе до фалит американския телеком оператор United TelCom, базиран в Канзас, тъй като по-голяма част от неговото оборудване за безжични мрежи доставя именно Huawei.

В случай на забрана на дейността на Huawei в САЩ, компании като United TelCom и други малки телеком оператори ще бъдат принудени да прекратят работата си, поради липса на техническа поддръжка и невъзможност да купуват ново оборудване.

Замяната на телеком оборудването на Huawei с устройства от други производители ще струва на оператор от ранга на United TelCom около 20-25 млн. долара. Такива непредвидени разходи обаче не са по възможностите на малкия телеком.

САЩ са поставили на мушката високотехнологичните китайски компании, в частност големи играчи като Huawei и ZTE. Официалната американска позиция е, че бизнесът на тези компании застрашава националната сигурност – било то поради шпиониране в полза на китайското правителство или заради връзки с врагове на САЩ като Иран.

Коментари по темата: „Huawei пред забрана да прави бизнес в САЩ”

добавете коментар...

  1. Аман

    димукрация, врат!

  2. Anonymous

    най-смешното нещо е глобалната политика да влияе върху бизнеса…
    това показва колко смешно е всичко в света

Коментар