iPhone и iPad били индикатори за богатство

Притежателите на устройства като iPhone или iPad имат висок социално-икономически статус в САЩ, сочи проучване на Чикагския университет и Националното бюро за икономически изследвания (NBER).

Според данните за 2016 г., нито един друг бранд не показва толкова предсказуемо високо ниво на доходи, както iPhone на Apple. Икономистите отбелязват, че почти седем от десет собственици на iPhone получават по-големи доходи от останалите.

С други думи, притежателите на iPhone в САЩ почти гарантирано влизат в горния край на скалата на доходите сред различните групи американци. Данните от проучването не отчитат влиянието на iPhone X, който излезе през ноември 2017 г. на стартова цена от хиляда долара без договор към оператор.

Богатите хора сред собствениците на iPhone са 69,1%, а сред притежателите на iPad – 66,9%, сочат данните от проучването. Сред собствениците на Android устройства високоплатени са 59,5% от потребителите.

Коментари по темата: „iPhone и iPad били индикатори за богатство”

добавете коментар...

  1. Аман

    Верну йе. язе си го зимах сал да са отличаам от маситйе. Ни моа говора по някаф изтарбушлек кат прос чуйек. Па и друго си йе си ройш из фейсбуко по айфоня а не кат некаф тапанар.

Коментар