Atos пуска софтуер за създаване на AI приложения

Нов софтуерен пакет на френската ИТ компания Atos, наречен Codex AI Suite, ще улесни разработката на корпоративни приложения с елементи на изкуствен интелект (AI).

Според официалната информация за продукта, Codex AI Suite ще позволи на компании и изследователски организации да разработват, внедряват и управляват AI приложения. С негова помощ, специалистите по обработка и анализ на информация могат да извлекат полза от суровите, необработени данни в търсене на нови пътища за развитие на бизнеса.

Приложения, създадени с помощта на Codex AI Suite, могат да бъдат внедрени в публични клауд услуги като Amazon Web Services, Azure и Google Cloud, както и в локални среди, вкл. на сървъри Atos BullSequana S. Пакетът е предназначен за разработки в сферата на медицината, обществената сигурност, умните градове, интелигентните и автономни центрове за обработка на данни.

„Този софтуерен пакет представлява важна стъпка в поддръжката на нашите клиенти при реализация на проекти за цифрова трансформация. Atos Codex AI Suite решава корпоративни, научни и браншови задачи, вкл. персонализирана медицина, разширено техническо обслужване и сигурност с ново поколение виртуални приложения”, коментира вицепрезидентът на компанията Арно Бертран.

Пакетът Atos Codex AI Suite е достъпен за придобиване във вид на самостоятелна софтуерна платформа или заедно със сървърна инфраструктура, уточняват от френския ИТ разработчик.

Коментар