Alfawise WiFi Smart Plug – прави умен всеки домашен уред

Устройството се поставя в електрическия контакт, интегрира се в домашната Wi-Fi мрежа и към него се включват желаните домашни уреди

Напоследък е модерно да говорим за умния дом, което включва наблюдение и управление на всевъзможни системи – охрана, осветление, отопление, битови уреди и т.н., с идеята за повече ефективност в консумацията на енергия, повече удобство и, не на последно място, повече сигурност.

И тъй като се предполага, че повечето уреди в дома все още не са „умни по рождение”, т.е. нямат вградена такава функционалност, от полза могат да бъдат джаджи като Alfawise WiFi Smart Plug с цена около 13 долара в глобалния онлайн магазин GeerBest – това е смарт щекер, който добавя възможност за безжична връзка към всеки домашен уред и по този начин го превръща в „умен”.

Устройството се поставя в електрическия контакт, интегрира се в домашната Wi-Fi мрежа и към него се включват желаните домашни уреди, за да станат видими през Wi-Fi и достъпни за управление през смартфон или таблет. Можете да наблюдавате и управлявате вашето домашно устройство отвсякъде с помощта на мобилно приложение eWeLink за Android и iOS, достъпно за сваляне безплатно.

Мобилно приложение за iOS и Android позволява лесно управление на функциите на умния щекер

Най-очевидната функция е да включите или изключите домашния уред през смартфона си. Освен това мобилното приложение се явява и защита при кражба – можете да симулирате, че сте вкъщи, като дистанционно пускате и гасите осветлението в стаите в случаен ред.

За удобство щекерът поддържа и гласови команди чрез виртуални помощници като Amazon Alexa и Google Assistant – така например, можете с една гласова команда да включите или изключите домашния уред (ако разполагате и със съответните умни колонки на Amazon или Google).

С помощта на Alfawise WiFi Smart Plug можете да планирате графика на работа на домашните си уреди. В частност, да зададете таймер за автоматично включване и изключване на електрическите уреди – например, пускане на осветлението вечер при залез и спиране сутрин при изгрев.

Умният щекер идва със защита от мълнии, пренапрежение (до 4000V) и огън за безопасна работа

След като се постави в контакта, устройството може да бъде управлявано от всички членове на семейството едновременно чрез споделяне на акаунта за eWeLink. Умният щекер идва със защита от мълнии, пренапрежение (до 4000V) и огън за безопасна работа.

Можете да се сдобиете с Alfawise WiFi Smart Plug на специална цена от $12,99 в онлайн магазина GearBest. Доставката до България ще ви струва $0,70. Устройството тежи около 132 грама и има размери 6,30×7,30×11,00 см. В комплекта освен щекера е включено и ръководство за потребителя.

Коментар