Класация на Gartner поставя HP в „Квадранта на лидерите” при MFP

Независимата анализаторска компания Gartner обяви НР за един от лидерите в класацията „Магически квадрант за мултифункционални устройства” (Magic Quadrant for MFPs and Printers report)
Магически квадрант” на Gartner класира компаниите въз основа на техните „способност за изпълнение” и “цялостност на визията”.
Компаниите се оценяват на базата на множество критерии като продукти или услуги, продажби и цени, адаптиране към пазара, маркетингови програми, взаимоотношения с клиентите, стратегия на предлагане, бизнес модел и географска стратегия.
Според мен присъствието на НР сред лидерите в ”Магическия квадрант” на Gartner е свидетелство за добрите ни взаимоотношения с клиентите и стремежа ни да доставяме най-надеждните мултифункционални решения на потребителите в целия свят. Ние ще продължаваме да определяме стандартите в индустрията, като разширяваме портфолиото от мултифункционални устройства и го допълваме с иновационни софтуерни решения. Така ще осигурим на клиенти си ненадминато представяне и ефективност”, коментира Дейвид Мърфи, Старши вице президент, Лазерни принтери и търговски решения, HP.
Според доклада, „Лидерите са най-способни да доставят принтери, мултифункционални устройства и свързаните с тях услуги и решения. Лидерите имат по-големи възможности да осигурят продукти на желаното от клиента място. Лидерите поддържат постоянен пазарен дял и при принтерите, и при мултифункционалните устройства и предоставят почти идентични нива на услугите си в повечето региони, където Gartner работи. Лидерите има умения и визия, сериозни възможности, иновативност и ресурси, за да осигурят по-високи нива на поддръжка на настоящите и бъдещите клиенти в цял свят. Лидерите имат доказано име в превръщането на технологичните иновации в продукти и решения, от които клиентите се нуждаят.”
Пълното портфолиото на HP от хардуер, консумативи, софтуер и услуги предлага за малките, средни и големи търговски клиенти икономически ефективна и продуктивна среда за печат.

Коментар