Мистериозен лаптоп крие в пазвата си Sony

Мобилен компютър, който ще промени представата за лаптоп, ще покаже Sony на изложението за потребителска електроника CES в Лас Вегас през януари.
Първите информации за лаптопа “чудо” се появиха в новозеландския сайт на Sony, а по-късно за новия продукт писа Engadget.com, като публикациите сочеха към реклама, която отброява дните до появата на компютъра.
Мистериозният лаптоп е “забелязан” преди две седмици и в сайта на FCC – комисията, която издава разрешителните за нови продукти.
Въпросът обаче е дали загадката няма да се окаже нетбук. Sony и Apple са големите отсъстващи от този пазар. Японската компания, подобно на Apple, се слави с луксозни продукти и е съвсем разбираемо нежеланието й да участва в ценови войни в най-евтиния сегмент на компютърния пазар.
През фувруари тази година висш мениджър на Sony, отговарящ за продуктите Vaio, нарече тенденцията към нетбуци “надпревара към дъното”.
По-късно, ръководството на Sony във Великобритания определи дизайна на нетбуците като неподходящ за нуждите на потребителите.
Тази предистория създава очакване, че Sony ще предложи непознат досега като дизайн и възможности нетбук, който отговаря на нуждите на хората.

Коментар