4K моделите движат пазара на телевизори

194 млн. телевизора с резолюция 4К ще бъдат продадени през 2022 г.

Около 85% от домакинствата в момента разполагат с плоски телевизори, което означава, че по-нататъшният ръст на продажбите е ограничен. Движеща сила в близка перспектива ще станат телевизорите с резолюция 4К, сочи анализ на ABI Research.

През миналата година 4К телевизорите заеха над една трета от продажбите, като се очаква през настоящата година делът им да достигне 44%. В абсолютно изражение това означава, че ще бъдат продадени над 102 млн. телевизора, при средногодишен ръст от 17,3%.

ABI Research очаква продажбите на 4К телевизори да възлязат на 194 млн. броя през 2022 г. Засиленият потребителски интерес е подкрепен от наличието на по-достъпно съдържание с висока резолюция чрез услугите за 4К стрийминг.

Най-активно към 4К телевизори преминават потребителите в Азиатско-тихоокеанския регион, което се обяснява с мащаба на китайския пазар. Прогнозата сочи, че регионът ще заеме 47% от целия пазар на 4К телевизори през настоящата година.

Същевременно, Северна Америка и Западна Европа, където преходът към 4К започна по-рано, могат да се похвалят с по-широко разпространение на телевизорите с ултрависока резолюция.

Коментари по темата: „4K моделите движат пазара на телевизори”

добавете коментар...

  1. :)

    Игри, филми, youtube, Netflix …4к съдържание колкото искаш. Последното нещо за което ползвам телевизора е … да гледам телевизия.

  2. Anonymous

    И какво ще гледате на тези телевизори,, като няма такива програми с такава резолюция

Коментар