Биткойн поскъпна рязко и неочаквано

Биткойн изненада анализаторите на пазара с внезапно поскъпване

Рязък скок в котировките на биткойн беше регистриран на борсите снощи. Виртуалната валута поскъпна от $6791 до $7386 само за един час.

Впоследствие най-популярната криптовалута показа по-умерен растеж, който доведе до преодоляване на бариерата от $7500 за един биткойн. Това означаваше поскъпване с 10% за последното денонощие и с 16% за седмица. В момента курсът на биткойн се колебае около $7400.

Внезапното поскъпване на биткойн повлия и на курсовете на останалите криптовалути. 24 от най-популярните 100 регистрираха двуцифрен ръст през последните 24 часа, а 84 – ръст от 5%.

Една от възможните причини за поскъпване на биткойн е новината от вчера, че Комисията за ценни книжа и борси (SEC) на САЩ даде разрешение на борсата Coinbase да търгува токени като ценни книжа.

Coinbase ще изкупи инвестиционните компании Digital Wealth, Keystone Capital и Venovate Marketplace, които ще й придадат статут на брокер на инвестиционни ценни книжа. Това означава не само, че инвеститорите ще могат да купуват токени като ценни книжа, но и да създават алтернативна система за търговия, която обединява традиционните и крипто-валутните пазари.

Коментари по темата: „Биткойн поскъпна рязко и неочаквано”

добавете коментар...

  1. мхм

    Всъщност цената скочи с 1000евро или 1200 долара

  2. uff

    ами световното мина, нормално, който не се е усетил да си цъка…

Коментар