Обновен Nokia 3.1 вече е наличен в България

Nokia 3.1 съчетава анодирана металокерамична рамка и оформен стъклен дисплей

Новият смартфон Nokia 3.1 вече може да бъде закупен в България, съобщиха от производителя HMD Global, който държи правата върху легендарния бранд в света на мобилните телефони.

Nokia 3.1 идва с алуминиев корпус и операционна система Android One, подкрепен от Google, което е гаранция за отлично потребителско изживяване. Също като оригинала, новият Nokia 3.1 използва внимателно подбрани материали, в хармония с изискания дизайн.

Комбинацията от анодирана металокерамична рамка и оформен стъклен дисплей придава изящен външен вид на смартфона и го прави удобен като усещане в ръката. Деликатните, но впечатляващи метални акценти са съчетани с двойни диамантени срезове за първокласен завършек.

Nokia 3.1 е най-достъпният смартфон на HMD Global с пропорция 18:9, за да поднесе повече съдържание с един поглед в тънката рамка на устройството. Точният размер за използване с една ръка сега идва с по-голям 5,2-инчов HD+ екран, защитен и  устойчив на повреди, с 2,5D извивка и покритие Corning Gorilla Glass 3.

Моделът стъпва на чипсет MediaTek 6750 с осемядрен процесор, който има два пъти повече ядра и с 50% по-висока производителност от предшественика си. Основната камера е обновена, 13-мегапикселова, с автофокус, докато широкоъгълната предна камера прави по-добри селфита.

Nokia 3.1 е оборудван с пълен набор от сензори, налични до момента единствено в най-високия клас. Те позволяват работа с новите приложения и екстри, вкл. с апликации за добавена реалност като Pokémon Go, сигурни плащания с Google Pay и панорамно заснемане.

Nokia 3.1 е наличен в няколко цвята – син/мед, черен/мед и бял/стомана

„В Nokia 3.1 сме подсигурили перфектния баланс между мощ и дизайн, за да не се налага на клиентите да правят компромиси”, коментира новия смартфон Росен Петков, генерален мениджър на HMD Global за региона. По неговите думи, Nokia 3 е изключително успешен модел, много хора вече го използват и компанията получава положителни отзиви.

Смартфоните Nokia с Android One предлагат повече пространство за съхранение и по-дълъг живот на батерията, както и последните новости от Google, захранвани от изкуствен интелект. Nokia 3.1 ще получава в продължение на 3 години ежемесечни актуализации на сигурността и актуализации на операционната система за две години, като част от програмата Android One.

Това поставя Nokia 3.1 сред най-сигурните смартфони на пазара, винаги обновен, с последните услуги от Google като Google Assistant и Google Photos, както и с безплатно и неограничено пространство за съхранение на висококачествени снимки.

Nokia 3.1 е наличен в няколко цвята: син/мед, черен/мед и бял/стомана; две възможности за оперативна/постоянна памет: 2GB/16GB и 3GB/32GB. Моделът се продава в магазинната мрежа на цени от 325 лв. за конфигурация 2GB/16GB.

Коментар