Интерактивна платформа ще обучава по предприемачество

Проектът „Успех за всеки” цели да преодолее липсата на инструменти за обучение по предприемачество на младежите, да им помогне да създадат свой бизнес и да го развият

Интерактивна платформа по предприемачество „Успех за всеки” ще бъде въведена през януари 2019 г. у нас. Проектът цели да преодолее липсата на инструменти за обучение по предприемачество на младежите и най-вече на тези от тях, които имат здравословни проблеми, да им помогне да създадат свой бизнес и да го развият.

Партньори на „Успех за всеки” са осем европейски организации, сред които е и Център за изследвания и анализи (ЦИА). Проектът е по програма „Еразъм +” и е финансиран от Европейската комисия (ЕК).

Интерактивната платформа „Успех за всеки” включва и игрови елементи, които да направят обучението по-интересно и полезно. Тя е разделена на няколко модула, в които обучаващите се ще преминат през стъпките за стартиране на успешен бизнес.

Младежите ще могат да си направят самооценка и да преценят дали подобен тип начинание би било подходящо за тях чрез специално разработен въпросник. След преминаването му следва същинската част на обучението, където участниците ще се научат как се прави бизнес план, как се разработва стратегия за маркетинг и продажби и как се прави рекламна кампания.

Партньори на „Успех за всеки” са осем европейски организации, сред които е и Център за изследвания и анализи (ЦИА)

Освен знанията, които обучаващите ще придобият от основните четири модула, те ще имат достъп и до допълнителни онлайн ресурси и видео-материали с предприемачи, част от които имат здравословни проблеми. Включилите се в програмата ще могат да обменят опит и мнение един с друг в платформата и ще имат възможността взаимно да се оценяват.

В платформата ще има подходящи шрифтове и режими на четене, а цялото текстово съдържание се поддържа от синтезатор на реч. Видеоклиповете са със субтитри и транскрипция, а съдържанието се предлага на 4 езика – английски, френски, български и латвийски.

В съответствие с държавата, от която са обучаващите се, е предвидена правна, социална и икономическа информация, която да им помогне в развитието на техния бизнес.

Коментар