Gorilla Glass 6 прави смартфоните по-здрави

Хората изпускат своите телефони средно по седем пъти на година, а над 50% от паданията са от височина повече от 1 метър

Мобилните устройства от следващо поколение ще станат по-здрави и устойчиви на въздействие, благодарение на новото защитно стъкло Gorilla Glass 6, представено тази седмица от производителя Corning.

В новия продукт е вложен 10-годишния опит в разработката на Gorilla Glass – това е най-здравото защитно стъкло на Corning към момента. Твърди се, че Gorilla Glass 6 превъзхожда своя предшественик Gorilla Glass 5, като издържа не само падане от по-голяма височина, но и по-голям брой падания.

Според изследване на Toluna, хората изпускат своите телефони средно по седем пъти на година, а над 50% от паданията са от височина повече от 1 метър. Отчитайки тези данни, Corning е разработила съвършено нов, по-издръжлив материал.

Лабораторните тестове показват, че защитното стъкло Gorilla Glass 6 издържа средно 15 падания от височина 1 метър на твърди повърхности, което е два пъти по-добър показател, в сравнение с Gorilla Glass 5.

Corning твърди, че новото стъкло Gorilla Glass 6 е подходящо за използване и на задния панел на смартфоните. В момента продуктът се оценява от производителите, като първите устройства с него се очакват на пазара в близките месеци.

Коментар