Тръмп за глобата на Google: Нали ви казах, ЕС се възползва от САЩ

„Нали ви казах! Европейският съюз наложи глоба от пет милиарда долара на една от нашите големи компании – Google. Те наистина се възползват от САЩ, но не и задълго!”, заяви Доналд Тръмп

Доналд Тръмп използва глобата на Google, наложена от Европейската комисия, като доказателство за твърдението му, че ЕС се възползва от САЩ. „Нали ви казах”, заяви в поредния си коментар в Twitter президентът на Съединените щати.

ЕС често взема на прицел технологичните компании по въпроси, свързани с данъците, антимонополното законодателство и неприкосновеността на личния живот. Доналд Тръмп интерпретира тези действия като насочени срещу САЩ, още повече, че глобата на Google идва в момент на разгаряща се търговска война между САЩ, от една страна, и ЕС и Китай, от друга.

„Нали ви казах! Европейският съюз наложи глоба от пет милиарда долара на една от нашите големи компании – Google. Те наистина се възползват от САЩ, но не и задълго!”, коментира Тръмп.

През уикенда той обвини ЕС, че е икономически „враг” на САЩ след срещата на високо равнище на НАТО и визитата си в Обединеното кралство. Глобата срещу Google сякаш потвърждава тези негови думи. От Европейската комисия засега не са коментирали изявленията на американския президент.

ЕК наложи на Google глоба от 5 милиарда долара в сряда, след антитръстово разследване, свързано с мобилната операционна система Android. Разследването заключи, че изискването към производителите на телефони да зареждат предварително конкретни приложения и услуги на Google на устройства с Android пречи на иновациите и ограничава избора на потребителите в Европа.

Главният изпълнителен директор на Google Сундар Пичай, от своя страна, публикува коментар в блога на компанията по заглавие „Android създаде повече избор, не по-малко”, в който излага аргументи срещу решението на Комисията. Той обяви също, че компанията планира да обжалва глобата.

Коментари по темата: „Тръмп за глобата на Google: Нали ви казах, ЕС се възползва от САЩ”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Тръмп – лунатик !

Коментар