Faraday Future тества електромобил до 250 км/ч

Резултатите от тестовете на първия електромобил на Faraday Future са обещаващи

Американската компания Faraday Future съобщи за успешни изпитания на първия си електромобил, по време на които FF 91 е развил скорост от 250 километра в час. Очаква се моделът да излезе на пазара още през настоящата година.

За последно Faraday Future попадна в новините през зимата, когато инвестиционна компания от Хонконг обеща да подкрепи проекта с 1,5 млрд. долара. Това позволи на Faraday Future да продължи да работи и ако всички върви по план, електромобилът ще се появи на пазара тази година.

Тестовете са проведени на няколко етапа. На първия FF 91 се е движела в продължение на три минути по пистата със скорост 250 км/ч. В следващите две минути колата се е движила с половината от максималната си скорост.

След това и двата теста се повтарят още два пъти и така общото време за продължително шофиране достига 15 минути. На последния етап, в продължение на 55 минути колата се е движела със скорост около 195 км/ч.

През цялото време индикаторите за ефективността на автомобила и температурата на батерията са наблюдавани от разработчиците. Резултатите от тестовете се оказват обещаващи, а инженерите смятат, че до момента на пускане на колата на пазара ще могат да подобрят още повече характеристиките.

Коментар