7 приложения за продуктивна работа под Linux

С широка гама от инструменти за производителност и сътрудничество от корпоративен клас, потребителите на Linux могат да се радват на компютърен паритет с колегите си, които използват други популярни платформи за настолни компютри.

Ето няколко приложения, селектирани от Мартин Уимпрес в блога на Ubuntu, които несъмнено ще повишат продуктивността ви, когато работите под Linux.

Skype

Независимо дали искате да проведете дистанционна бизнес среща или да се свържете със семейството си в друга държава, Skype е насреща – кажете „здравей” с мигновено съобщение или безплатни гласови и видео разговори. Можете да вземете Skype от Snap store или да го инсталирате от командния ред, като напишете:

snap install skype

OnlyOffice Desktop Editors

Свободно достъпният офис пакет ONLYOFFICE Desktop Editors комбинира текстов редактор, електронна таблица и приложение за презентации. С негова помощ можете да създавате, разглеждате и редактирате документи, съхранявани на компютъра без интернет връзка. Пакетът е напълно съвместим с Office Open XML, използван в продуктите от Microsoft Office. Вземете OnlyOffice Desktop Editor от Snap store или го инсталирайте с командата:

snap install onlyoffice-desktopeditors

Slack

Приложението Slack събира на едно място екипните комуникации и сътрудничество, така че да свършите повече работа, независимо дали сте част от голяма корпорация или малка фирма. Проверете списъка си със задачи и придвижете проектите си напред, като съберете подходящите хора, разговори, инструменти и информация, от която се нуждаете. Вземете Slack от Snap store или го инсталирайте с командата:

snap install slack

Zenkit

Zenkit е платформа за сътрудничество и управление на проекти, която се използва при управление на задачи, ERP, CRM, хелпдеск, поддръжка и тикет системи, лично планиране, HR и набиране на персонал. Вземете Zenkit от Snap store или го инсталирайте с командата:

snap install zenkit

Mailspring

Имейл клиентът Mailspring се отличава с модерни характеристики като унифицирана пощенска кутия, отлагане, напомняния, шаблони, офлайн търсене и поддръжка на Gmail етикети. Приложението дори има вградени „Dark” и „Ubuntu” теми, така че можете да го настроите да съответства на десктопа ви. Вземете Mailspring от Snap store или го инсталирайте с командата:

snap install mailspring

Simplenote

Както подсказва името му, Simplenote се явява лесен начин да запазите бележки, списъци, идеи и други важни неща. Приложението е създадено от разработчиците на WordPress – най-популярната платформа за блогове и сайтове. В него ще намерите мигновено това, което търсите, и никога няма да изгубите важните си мисли. Вземете Simplenote от Snap store или го инсталирайте с командата:

snap install simplenote

Nextcloud

За тези от вас, които предпочитат да внедряват инструменти за продуктивност и съвместна работа в офиса, много от функциите са налични в Nextcloud. Софтуерът Nextcloud Server се явява сигурен дом за всичките ви данни, който предлага синхронизиране на файлове, календар, контакти и поща. Вземете Nextcloud от Snap store или го инсталирайте с команда

snap install nextcloud

Разбира се, наред с тези приложения в Snap store има и много други полезни инструменти с подобна функционалност, а изборът на конкретен продукт често е въпрос на лично предпочитание.

Коментари по темата: „7 приложения за продуктивна работа под Linux”

добавете коментар...

  1. Добромир

    До Savear,
    пиши по темата, стига си плюл и съскал като мисирка.

  2. Savear

    поздравления за статията, не бях я чел в блога на Убунту тъй като не ходя там, полезна е, аз лично незнаех за някои приложения тъй като използвам други такива, хубаво е да пишете повече за GNU/Linux, нека хората да знаят че има алтернативи на Майкрософт които всъщност са доста калпави последно време…

  3. Nick

    Oh snap, not snap!

Коментар