Intel попари надеждите за скорошни 10-нм чипове

Intel няма да пусне серийното производство на чипове по 10-нанометров технологичен процес по-рано от края на 2019 година, според информация от компанията, огласена тази седмица с публикуване на резултатите за последното финансово тримесечие.

В момента лидерът на пазара за РС процесори доставя чипове по 14-нанометрова технология и вече забавя с няколко години пускането на 10-нм производство. Първоначалните намерения на компанията предвиждаха 10-нанометровите чипове да излязат на пазара още през 2015 г., припомня TechPowerUp.

Intel признава, че има сериозни пречки пред усвояването на 10-нм технология и първите процесори, направени по по-тънкия технологичен процес, ще се появят не по-рано от края на 2019 година. По същото време конкурентът AMD може да излезе на пазара със 7-нанометрони чипове и да вземе сериозно предимство.

Коментари по темата: „Intel попари надеждите за скорошни 10-нм чипове”

добавете коментар...

  1. .

    В такива статии винаги е хубаво да споменавате, че критериите за определяне на технологичните процеси на Intel и останалите са различни.

    Доколкото се ориентирам от ровене в интернет, може да се каже, че 10nm Intel процес е сравним със 7nm TSMC, като и двата процеса са малко по-добри от 7nm на Samsung и Global Foundries.

    Разликата е, че Intel още се борят с 10nm, докато TSMC вече печатат тестови бройки и като че ли са успешни.

Коментар