Acronis погълна българския разработчик T-Soft

Компанията за кибер защита и облачно съхранение Acronis разширява дейността си в Европа чрез придобиване на софтуерния разработчик T-Soft, който вече ще се нарича Acronis Bulgaria. Стойността на сделката не беше обявена.

Покупката е резултат от успешното сътрудничество между двете компании – от 2012 г. T-Soft разработва софтуер за Acronis, с който подобрява качеството на продуктите на фирмата и спомага за ефективността на инженерния й отдел.

„Имаме едни от най-добрите софтуерни инженери в България, отговарящи на най-високите стандарти. Присъединяваме се към Acronis и продължаваме да работим като част от една от водещите корпорации, занимаващи се с компютърна сигурност”, сподели Пламен Тошев, управляващ директор на Acronis Bulgaria.

„„Имаме едни от най-добрите софтуерни инженери в България”, заяви Пламен Тошев, управляващ директор на Acronis Bulgaria

Acronis има нужда от повече инженери, за да развива технологиите за киберзащита, коментира сделката Сергей Белоусов, основател и главен изпълнителен директор на Acronis. Компанията засилва присъствието си в Европа като част от стратегията й за разширяване.

„Преценихме, че София е подходящ град за тази цел, поради това, че там вече имаме партньор с много добри инженерни специалисти. Ще използваме уменията им за изследователска и развойна дейност в Европа. София е добър град за привличане на талантливи инженери”, каза Белоусов.

Acronis планира да разшири инженерния екип до 300 души и ще инвестира 50 милиона долара в продължение на следващите три години за изграждане на ключов европейски развоен център, фокусиран изцяло върху компютърна сигурност. Новите технологии, разработвани в София, ще се използват в решенията за защита на данни, приложения и системи.

T-Soft е направила много за развитието на технологиите за споделяне и синхронизация на файлове на Acronis и сега, като част от компанията, ще продължи да усъвършенства тези продукти.

Плановете включват също създаване на екипи в България за уеб технологии и осигуряване на качеството. Acronis Bulgaria ще си сътрудничи активно с местни университети и учебни заведения, като предлага обучение в ИТ сферата.

Коментар