Виваком въведе гласова услуга 4G Voice

Виваком пусна гласова услуга през 4G мрежата си. Досега високоскоростната мрежа на телекома бе използвана само за сърфиране в интернет.

Новaтa услуга 4G Voice осигурява не само високоскоростна мобилна интернет връзка, но и разговори с много по-чист звук чрез LTE технологията.

4G Voice е резултат от партньорство между Виваком и Ericsson. Нововведението стъпва на съществуващата 4G мрежа, към която е добавена виртуална мултимедийна подсистема (vIMS).

По думите на Радослав Златков, главен технически директор на Виваком, дългогодишното партньорство с Ericsson дава възможност на компанията „да въвежда най-актуалните иновации”.

Едно от основните предимства на услугата 4G Voice е, че съкращава времето за свързване, тъй като разговорът се провежда само в 4G мрежата, без необходимост от превключване към 2G или 3G. Така и самите устройства работят по-ефективно и пестят живота на батерията си.

В допълнение, потребителите могат едновременно да говорят по телефона и да сърфират в мрежата, където да гледат видео клипове, да слушат музика или да общуват с приятели в социалните мрежи.

Услугата се предлага безплатно, като клиентите трябва да разполагат с 4G SIM карта и съвместимо устройство. Потребителят може да се възползва от пълните предимства на 4G Voice, ако и отсрещният абонат е активирал услугата.

Коментари по темата: „Виваком въведе гласова услуга 4G Voice”

добавете коментар...

  1. Клиент Виваком

    А дано, защото в момента в който си смених картата с 4G се оказа че не мога да провеждам телефонни разговори, отговора на компетентния оператор Виваком беше че телефона ми е калпав, след преминаване на настойки 3 G вече ползвах телефона за разговори 🙂

  2. Пешо

    Кво са пуснали – работи на 6 модела телефони.

  3. Dedo

    Дедовия и на трите оператора!

  4. Иван

    Теленор я въведе още преди половин година

  5. Гост

    Теленор много преди тях го пуснаха!

Коментар