Консолидация на SEO пазара у нас, водещи агенции се обединиха

Две SEO агенции обединиха екипите си за предлагане на по-ефективни услуги

Две от водещите български агенции за оптимизация за търсачки – SEO Agency Serpact („Серпакт” ЕООД) и „Идея Студио”, със стотици проекти за клиенти в различни държави – се обединиха.

„Още когато създадох Serpact през 2016 година, започнах да планирам разширяване на дружеството, но не предполагах, че едва две години по-късно екипът ни ще включва 13 специалисти в сферата на SEO. Борислав Арапчев [собственик на „Идея Студио”] е моят учител в тази професия и съм горд с привличането му в екипа ни”, сподели Никола Минков, собственик на агенция Serpact.

По неговите думи, това е поредната голяма стъпка в развитието на Serpact, след като преди година и половина компанията привлече Дилян Григоров, един от най-успешните SEO специалисти в България, с над 10-годишен опит. „Не планирам да спирам с това разширяване и имам планове за още няколко сериозни инвестиции”, допълни Минков.

Въпреки, че не е използвала чуждо финансиране или кредити, Serpact успява да се наложи като разпознаваема агенция и извън пределите на България. „Участваме в различни български и международни конференции като лектори, спечелихме нови пазари, както и ключови партньорства с агенции от САЩ и Великобритания”, подчерта Минков.

„Спомням си как през 2012 г. се появи клиент на име Никола Минков, който ме ангажира да оптимизирам онлайн магазин за Великобритания и постигнахме успех, надминавайки редица международни онлайн гиганти, доказвайки, че в интернет успява можещият, бързият и гъвкавият, а не непременно големият и силният”, сподели от своя страна Борислав Арапчев, основател на Идея Студио и SEO Стратег в Serpact.

По-късно, през 2014 г., Никола Минков създава собствена SEO агенция – Valantin4u, трансформирана в Serpact през 2016 г.

„През годините многократно сме коментирали заедно тенденциите в оптимизацията, различни похвати, проби и тестове, без да си пречим и завиждаме, а като си помагаме и сътрудничим. Едно качествено приятелство, нещо много ценно в наше време. И ето, че решихме от 1 август да обединим сили и да предлагаме на фирмите, които са ни се доверили, още по-добра и ефективна услуга, с още по-голям екип, съсредоточил повече знания и опит”, разказа Борислав Арапчев.

Коментар