Български софтуер проби на световен форум

Бизнес версията на популярния продукт за създаване на уеб сайтове SiteKreator (http://sitekreator.com) беше официално представена на започналата вчера в Сан Диего конференция за нови технологии DEMOfall’2006.
SiteKreator е създаден от българския екип на фирмата NetClime и е измежду 67-те нови продукта, избрани за участие в DEMOfall’06. Конференцията има статута на едно от най-престижните събития в сферата на новите технологии и през годините е лансирала на пазара продукти като TiVo, Palm Pilot, Ask Jeeves и много други.
Всяко издание представя най-обещаващите нови хардуерни и софтуерни продукти, които се очаква да имат водеща роля на пазара за масови технологии през следващата година. Бизнес версията на SiteKreator дебютира на DEMOfall’06 редом с продукти като интернет търсачка за триизмерни форми; система, доставяща трафик информация в реално време до бордовия компютър на автомобила, и др.
Бизнес версията на SiteKreator позволява създаване и публикувана не корпоративен сайт за по-малко от 30 минути, без необходимост от технически познания, посочват от компанията. Продуктът съчетава стилен графичен дизайн и система за управление и доставяне на съдържанието, достъпни на цената на обикновен уеб хостинг пакет. SiteKreator e насочен към фирмите от малкия и средния бизнес.
“Главната причина да изберем SiteKreator като един от най-обещаващите нови продукти е фактът, че той наистина решава реален проблем: много от компаниите в малкия и средния бизнес не са конкурентоспособни онлайн, защото не разполагат с ресурсите, необходими за изграждане на професионално Интернет присъствие. Със SiteKreаtor създаването на ефектен, интерактивен сайт, съобразен с имиджа и целите на фирмата, става лесно и безболезнено”, каза Крис Шипли, изпълнителен продуцент на DEMOfall.
“С новата версия, която представяме на DEMOFall, компаниите вече могат да създават свои уникални и естетични сайтове без експертни познания по графичен дизайн, програмиране или администрация на сървъри”, допълни Ивайло Ленков, управител на NetClime – компанията, създала SiteKreator.
Бизнес версията на SiteKreator позволява дизайнът да се модифицира с фирмено лого, графични елементи и различни цветови схеми. Софтуерът предоставя вграден интуитивен редактор за съдържание и интерактивни елементи като дискусионен форум, блог, уеб формуляри и информационен бюлетин. Информацията в сайта може бъде структурирана така, че част от нея да е достъпна само след регистрация на потребителя. В сайта могат да се интегрират и външни услуги като онлайн разплащания, бази данни и др.
Локалната българска инсталация на продукта – SiteKreator.bg – вече добива популярност у нас. Компанията предлага промоционален достъп чрез код за създаване на пробен бизнес акаунт. Кодът за активиране е PR9723 и се въвежда в полето "Upgrade Code" на страницата за регистрация на нов акаунт: http://sitekreator.bg/sitekreator/sign_up.html.

Коментар