Китайци пускат първия „хартиен” E-Ink монитор

Paperlike HD е предназначен за използване най-вече като помощен дисплей при програмиране и сърфиране в уеб

На пазара се появи първият компютърен монитор с екран, направен по технология E-Ink, която досега се използваше в четци на е-книги и за други приложения. Новият продукт е дело на китайската компания Dasung Tech.

Според производителя, подобният на хартия екран, изпълнен на базата на електронни мастила, намалява умората на очите при продължителна работа – както при писане на програмен код, така и при многочасово сърфиране в уеб.

Моделът „Paperlike HD” има 13,3-инчов E Ink (Mobius Carta) дисплей с резолюция 2200х1650 пиксела (плътност 207 точки на инч, ppi). Мониторът се свързва към ноутбук и РС посредством USB интерфейс за захранване и към порт mini HDMI за видеосигнала.

Подобният на хартия екран намалява умората на очите при продължителна работа

Paperlike HD е предназначен за използване най-вече като помощен дисплей, тъй като отзивчивостта (времето за реакция) на подобен екран не е много висока, а картината е черно-бяла. Мониторът се доставя с поставка и VESA механизъм за закрепване на стена, а потребителят може да регулира с бутони контраста, режимите и скоростта на обновяване.

E-Ink мониторът тежи 650 грама и е дебел 7,1 мм. Съвместим е с операционни системи Windows 7 и по-нови версии, macOS от 10.11 до 10.14, Ubuntu 16.04 и iOS. В момента Paperlike HD е достъпен за покупки през различни канали, вкл. в онлайн аукциона eBay на цена от $1130 .

Коментари по темата: „Китайци пускат първия „хартиен” E-Ink монитор”

добавете коментар...

  1. Blah

    Най-после в правилната посока. 🙂

Коментар