Apple си върна ценен кадър от Tesla

Apple подсили програмата си за разработка на системи за автономно управление на автомобили с ценен кадър – бившия вицепрезидент и главен технолог на Tesla Дъг Фийлд, съобщи AppleInsider.com.

Дъг Фийлд всъщност се завръща в Apple, където по-рано заемаше поста на вицепрезидент по разработка на хардуера на Mac компютрите. Той е напуснал редиците на Tesla, която все още се бори с производствени проблеми, през юли тази година.

В момента Фийлд работи над проекта Titan, чиято цел е създаване на технология за самоуправлями автомоболи. Бившият главен технолог на Tesla е подчинен в Apple на  вицепрезидента Боб Мансфийлд.

Project Titan стартира през 2014 г., забулен в тайна, както всички останали проекти на Apple. Първоначално, компанията планираше да създаде собствен самоуправляем автомобил и екипът на Titan наброяваше повече от 1000 души. Впоследствие обаче Apple се отказа от тази идея, поради твърде сложната й реализация, припомнят наблюдателите на пазара.

Под ръководството на Боб Мансфийлд, проектът се пренасочи към разработка на софтуер и съпътстващи решения за автономни автомобили, а екипът от разработчици беше редуциран значително.

Очаква се скоро Apple да въведе самоуправляеми коли на базата на минивана Volkswagen T6 Transporter и със собствен пакет за автономно управление, които ще превозват служителите в кампуса на компанията.

Коментари по темата: „Apple си върна ценен кадър от Tesla”

добавете коментар...

  1. Димо

    Двете компании се занимават с глупости и мамят хората да си хврълят парите на вятъра за ненужни продукти и услуги с голяма надценка. Милиарди са отишли в шумотевица пияр, реклама да зомбират хората че живота е невъзможен без техните боклуци. Няма да усетим кой знае каква загуба, ако и двете компании изчезнат и си отидат.

  2. Yo

    Фукльото Мъск твърдеше, че Apple е гробище за некадърници, които не са успели в Тесла. Едва ли човекът се е преместил за това.по-скоро Тесла не успяват на пазара.

Коментар