Виваком с над 450 млн. лв. приходи за полугодието

4G мрежата на Виваком обхваща 99% от населението на страната, по данни от световната организация GWS

Финансовите резултати на Виваком за първото полугодие на 2018-а, обявени днес, сочат ръстове на приходите и печалбата на компанията, както и на броя на абонатите на IPTV и оптичен интернет.

Виваком продължава да бъде най-големият телеком по общи приходи на българския пазар с близо 453 млн. лв. за периода януари-юни 2018 г., което е ръст от 4,8% на годишна база.

Въпреки силно конкурентната среда, компанията продължава да реализира и стабилен ръст в коригираната EBITDA от 5,8% до 170,5 млн. лв., сочи финансовият отчет. По данни на телекома, Виваком контролира 30% от пазара на мобилни услуги в страната, като броят на клиентите възлиза на 3 053 000 – от тях над 88% са на абонаментен договор.

Компанията запазва и лидерска позиция във фиксирания широколентов интернет с 26% пазарен дял и 492 хиляди абонати. Над половината от абонатите използват високоскоростен достъп чрез оптичната мрежа на телекома, която вече покрива близо 1 милион и 150 000 домакинства в цялата страна.

Виваком отчита и лидерство в предоставянето на интерактивна телевизия (IPTV) – с ръст на потребителите от 15,6% през първото полугодие, спрямо същия период на 2017 г. Телекомът вече е осигурил 4G покритие на 99% от населението, измерени от световната организация GWS.

През първото полугодие на 2018 г. инвестициите на Виваком възлизат на 65 млн. лв., като 66% от тях са вложени в развитие на технологичната инфраструктура, гласи още финансовия отчет на телекома за периода януари-юни.

Коментари по темата: „Виваком с над 450 млн. лв. приходи за полугодието”

добавете коментар...

  1. mimosh

    Не знам за магистралата къде няма покритие.
    От София да Пловдив съм карал с пуснат Скайп и е прекъсвало 2 пъти.
    Това през 2015г.

    Само така информативно да кажа. 🙂

  2. Милко Пешев

    И да престанат да тероризират пенсионерите, които са привлекли с минимални такси, като им променят условията на договорите няколко месеца, след като са ги привлекли за клиенти със специалното си предложение с ниски тарифи!!!!!!!!!!!!!

  3. мхм

    Някой шеф дето отговаря за покритието на Виваком, да се качи на влак от София до Пловдив, както и да мине същото разстояние по магистралата или стария път да види как през половината път НЯМА НИКАКЪВ ОБХВАТ, какво остава за 4G. И това на трасе между двата най-големи града в страната!

Коментар