Huawei и ZTE забранени за администрацията на САЩ

Смартфоните от китайски производители бяха забранени за използване от правителството на САЩ

Американският президент Доналд Тръмп подписа указ, който забранява използването на смартфони от китайски компании, вкл. Huawei и ZTE, в Белия дом и други държавни институции.

Строгите ограничения се налагат за период от две години. От своя страна, китайските производители смятат, че подобни санкции са неразумни.

Заслужава да се отбележи, че ZTE наскоро претърпя санкции от американските власти, които по-късно бяха анулирани, но компанията трябваше да плати огромни глоби към американския бюджет.

Сега дойде ред и на втория по големина (за последното тримесечие) производител на смартфони в света – Huawei. Освен смартфони, компанията произвежда и други устройства, сред които телекомуникационно оборудване, което се използва по целия свят, вкл САЩ.

По-рано американските разузнавателни агенции заявиха, че китайските компании шпионират жителите на страната чрез смартфоните си, без да представят преки доказателства. Засега не е ясно дали новите ограничения ще окажат силен ефект върху продажбите на китайските компании в САЩ.

Коментари по темата: „Huawei и ZTE забранени за администрацията на САЩ”

добавете коментар...

  1. Аман

    Димукрацийъ врат!

Коментар