Radeon Pro WX 8200 дава върхова производителност за под $1000

Професионалната графична карта Radeon Pro WX 8200 е произведена по 14-нм FinFET технологичен процес

AMD обяви високопроизводително допълнение към гамата Radeon Pro WX видеокарти за работни станции. Новата графична карта AMD Radeon Pro WX 8200 предлага най-високата производителност за под 1000 щатски долара за визуализация в реално време, виртуална реалност (VR) и фотореалистично рендериране.

Radeon Pro WX 8200 позволява на креативните потребители да ускорят дизайна и рендерирането. Това е карта за дизайн, мултимедия и развлечение, архитектура, инженерно проектиране и строителство на всички етапи от разработката на съответните продукти.

Базирана на Vega GPU архитектура и произведена по 14-нм FinFET технологичен процес, картата Radeon Pro WX 8200 предлага необходимата производителност за работа с все по-големи и сложни модели за визуализация. Планираните сертификации включват най-популярните приложения като Adobe CC, Dassault Systemes SolidWorks, Autodesk 3ds Max, Revit и др.

Графичната карта разполага с усъвършенствани характеристики за професионално използване:

  • Кеш контролер с висока пропускателна способност (HBCC): Съвременната система за работа с паметта на Radeon Pro WX 8200 премахва ограниченията при традиционните GPU памети, за работа с големи и сложни графични обекти в реално време.
  • Подсилен пиксел енджин: Vega GPU архитектурата позволява да се изграждат по-сложни визуални светове без грижа за ограниченията на графичния процесор, като свързаните с конкретната работа данни се изпращат в локалния GPU кеш за едновременна обработка. Новата „shade once” технология гарантира, че се „шейдват” само пикселите, видими във финалната сцена.
  • Памет с корекция на грешката (ECC памет): тя помага за точността на изчисленията, като коригира всяка едно- или дву-битова грешка в резултат от естественото фоново излъчване.

Графичната карта  Radeon Pro WX 8200 разполага и с отделен AMD Secure Processor, предназначен да създаде виртуален „защитен свят” на графичния процесор. В AMD Secure Processor се пускат IP-чувствителни задачи, които охраняват обработката и съхранението на чувствителни данни и приложения. Той защитава също целостта и поверителността на ключови източници като потребителския интерфейс и ресурсите на доставчика на услуги.

Radeon Pro WX 8200 вече е достъпна за предварителни заявки от Newegg и ще се предлага от ритейлърите от началото на септември с препоръчителна крайна цена $999. Картата ще бъде комплектована с Radeon Pro Software for Enterprise Driver и 3-годишна ограничена гаранция (опционална 7-годишна ограничена гаранция за ритейл версиите).

Коментар