Радомир Миланов оглави SAP България

„Искам да насочим енергията и целите си в проекти, които ще превърнат българските компании в интелигентни предприятия”, сподели Радомир Миланов

SAP назначи Радомир Миланов за управляващ директор на българския офис на компанията. Той поема поста от Румяна Тренчева, която наскоро зае нова ръководна позиция в региона, и ще управлява търговските дейности на SAP в България, вкл. продажбите на лицензи и услуги, връзките с партньори и обслужването на клиенти.

Радомир Миланов е част от ръководния екип в локалния офис на SAP от три години и изпълнява ролята на управител през последните 4 месеца до настоящото му постоянното назначение на тази позиция от 1 август. Той ще продължи да докладва директно на Грегор Потокар, изпълнителен директор за Югоизточна Европа на SAP.

„Доказаната опитност, постигнатите високи резултати и силната отдаденост на Радомир да добавя стойност за клиентите го правят най-подходящия лидер, който да развие дейността и бизнеса на SAP в България – ключов пазар в този регион”, заяви Потокар.

Новият мениджър на SAP България е на 41 години, завършва Макроикономика в УНСС, София, и магистратура в Henley Business School към Редингския университет, Великобритания. Работи над 11 години в IBM, като през този период заема различни локални и международни управленски постове.

До скоро Миланов беше търговски директор в SAP България и отговаряше за продажбите и бизнес стратегията на компанията в секторите банки, финанси и застраховане, енергетика, комунални услуги и телекомуникации у нас, както и за изграждането, управлението, развитието и разширяването на партньорската мрежа на SAP в България.

„Ще продължим активната си съвместна работа със стартъпи, финтех компании и други авангардни играчи в различните сектори. Искам да насочим енергията и целите си в проекти, които ще превърнат българските компании в интелигентни предприятия”, сподели Радомир Миланов по повод назначението си.

Коментар