Fujitsu и NetApp пускат у нас интегрирано NFLEX решение

Инфраструктурните решения, които обединяват съхранение на данни с изчислителни функции, стават все по-популярни

Интегрирана система, която обединява съхранение на данни с изчислителни функции, е достъпна на българския пазар от технологичната компания Fujitsu. Технологията NFLEX Converged Infrastructure, създадена съвместно с NetApp, цели да опрости въвеждането и управлението на виртуализирани среди за приложения в центъра за данни.

Интегрираните решения, които обединяват съхранение на данни с изчислителни функции, стават все по-популярни, независимо дали се наричат интегрирана инфраструктура, интегрирани платформи или хиперконвергентни системи. NFLEX се явява опростено и лесно за инсталиране инфраструктурно решение от този тип, предназначено за средни и големи организации.

NFLEX Converged Infrastructure разполага с модулна система за управление на капацитета, съвместно обслужване от Fujitsu и NetApp и интегрирано управление. Цялостното преконфигурирано решение позволява на организациите да намалят разходите за въвеждане и управление, както и да контролират растежа си чрез гъвкаво управление на капацитета за съхранение и компютърната мощност.

Благодарение на гъвкави преконфигурирани модули за разширение, NFLEX може да бъде разширяван с увеличаване на нуждите на компаниите. В сърцето на NFLEX са най-новите Primery CX400 M4 сървъри на Fujitsu и флаш хибридните системи за съхранение на NetApp. Независимо дали се използва локално, в облачни или хибридни среди, NFLEX подобрява производителността и като цяло работата на центъра за данни чрез осигуряване на висок клас ИТ услуги при по-ниски разходи.

Primergy CX400 M4 може да съдържа до четири полу-широки двойни гнезда за връзки със сървъри CX2550 CX2560 или CX2570 за гъвкава скалируемост и задвижвани от Skylake Xeon SP процесори с до 28 ядра и технология UltraPath Interconnect на Intel за ускоряване на движението на данните между процесорите. Системата използва ServerView Infrastructure Manager за автоматизиране на конфигурирането и инсталацията на операционната система и за управление на физическите системи и виртуалните машини.

Платформата за управление на данни OnTap на NetApp дава множество възможности като „инлайн дедупликация” и архивиране за намаляване на обема от съхранение като част от инфраструктурата, високо развити способности за разделяне на дисково пространство за увеличаване на капацитета, защита на данни в хибридни и облачни среди и автоматизация чрез RESTful API.

Fujitsu и NetApp са проектирали NFLEX с идеята системата да бъде лесна за работа и управление. Основен фокус е значителното опростяване на цялостния процес на работа с потребителите, още от момента на закупуване до поддръжката. Резултатът е ИТ инфраструктура, изградена не само на основата на комбинация от водещи технологии, но и на 20-годишно сътрудничество между Fujitsu и NetApp.

Коментар