Мащабни реорганизации предприе Dell, нови шефове

Компютърният производител Dell реорганизира глобалната си управляваща структура в четири потребителски групи. Някои мениджъри ще бъдат освободени, съобщи компанията в последния ден на миналата година.
Бизнесът на Dell, насочен към консуматорския пазар, вече е глобален. Сега корпорацията създава още три глобални групи: големи бизнес клиенти, правителствени клиенти и малък и среден бизнес.
Поставяме основите на преобразуване от глобален бизнес, който действа регионално, към бизнес, който е действително глобално организиран, обяснява промяната основателят и настоящ CEO на компанията Майкъл Дел, цитиран от CNET. Изискванията на потребителите се дефинират все повече от начина, по който използват технологията, а не от това къде я използват, допълва един от най-преуспелите мениджъри в ИТ индустрията.
Откакто се завърна на кормилото на компанията, Майкъл Дел не спира с реорганизациите. Двама от най-близките до CEO-то мениджъри обаче напускат Dell.
Майк Канон, президент на глобалните операции и един от новите хора, доведени от Дел, излиза в пенсия на 31 януари. Маркетинг директорът Марк Джарвис пък се оттегля в края на настоящото фискално тримесечие, но ще продължи да съветва CEO-то. Мястото на Джарвис ще заеме Ерин Нелсон, който сега е вицепрезидент по маркетинга в EMEA региона (Европа, Близкия изток и Африка).
За шеф на голямата корпоративна група е гласен Стив Шукенброк, който от 2006-а година действа като CIO и президент на глобалните услуги. Пол Бел, понастоящем президент на Dell Америка, ще поеме публичния сектор. Начело на групата за малък и среден бизнес ще застане Стив Фелис, който в момента е президент за Азиатско-тихоокеанския регион и Япония.

Коментар