Alexa и Cortana вече могат да общуват помежду си

Два от най-популярните гласови асистенти вече могат да общуват помежду си

Microsoft и Amazon потвърдиха обявената по-рано възможност за съвместна работа на техните гласови асистенти Cortana и Alexa. Очакваната функционалност е достъпна в бета версия – на този етап само на територията на САЩ.

Съвместимостта да двете технологии означава, например, че потребителите на персонални компютри с Windows 10 ще могат с помощта на Cortana да извикват гласовия асистент Alexa, за да обновят списъка си с покупки.

За първи подобна възможност беше обявена през миналата година. Потребителите очакваха тя да се появи към края на 2017 г., но тестовете се проточиха по-дълго. Първата демонстрация на взаимодействие между двата гласови асистента се състоя през май тази година на конференцията Build 2018.

Потребителите на умните колонки Amazon Echo могат да изпращат команди към Alexa да пусне Cortana, след което гласовият асистент на Microsoft да изпрати съобщение, да провери разписание и да изпълни всякакви други поддържани задачи.

От своя страна, потребителите на РС под Windows 10 могат с помощта на Cortana да извикват Alexa, за да обновят списъка си с покупки или да се възползват от други възможности на гласовия помощник на Amazon.

В момента новата функционалност се поддържа от умните колонки Echo и Harman Kardon Invoke, както и от устройства с Windows 10. Поддръжка на iOS и Android ще бъде добавена на по-късен етап.

Коментари по темата: „Alexa и Cortana вече могат да общуват помежду си”

добавете коментар...

  1. Аман

    вахххх откоги чекам язе тия почнат си прикаат уеееее…. как живехме досеги ни нам.

Коментар