Телелинк ще инвестира 250 000 евро в блокчейн проект

Иновативни блокчейн проекти с обществена значимост имат шанс за инвестиция в размер на 250 000 евро чрез конкурса CEE Block София

Блокчейн конкурс за стартъпи в по-напреднала фаза от бизнес развитието си, т.нар. scale-ups, организира CEE Block София в партньорство с Телелинк. Компанията ще подкрепи блокчейн проект с инвестиция в размер на 250 000 евро и ще осигури бизнес менторство за реализирането му.

Кандидатури от блокчейн scale-up предприемачи вече се събират онлайн. Конкурсът  дава шанс на предприемачи от Централна и Източна Европа с работещи блокчейн решения, като с приоритет ще се разглеждат тези в областта на веригите за доставки (supply chain) за производствените индустрии и за компании, предоставящи стоки и услуги.

Конкурсът поставя допълнителен фокус върху всякакви видове блокчейн решения в сферата на здравеопазването и образованието, уточниха от Телелинк. На 15 октомври 2018 г. ще бъдат анонсирани 10 избрани предприемачи, които ще получат правото да участват във финалната фаза с представяне на проектите си в рамките на CEE Block София на 25 и 26 октомври 2018 г.

Финалното решение ще бъде взето при гласуване с тежест съответно 70% жури и 30% присъстващи на форума. Главните критерии са иновативност, социална значимост – положително въздействие върху хората и обществото, капацитет на екипа, бизнес модел и пазарен потенциал.

Коментари по темата: „Телелинк ще инвестира 250 000 евро в блокчейн проект”

добавете коментар...

  1. Линух

    Ако беше въведена тази технология, това нещо със търговския регистър нямаше да се случи, тогава на компютъра на всяка счетоводителка щеше да се мъдри по едно негово копие.

Коментар