Фен на Apple хаквал редовно сървърите й

Полицията в Австралия задържа 16-годишен ученик, който в рамките на една година многократно прониквал в сървърите на Apple и свалил оттам 90 гигабайта защитени данни, съобщи 9to5mac.

Когато Apple разбрала за непозволения достъп до данните, се обърнала за съдействие към ФБР. Бюрото, на свой ред, проследило хакера до Австралия. Въпреки че младежът използвал VPN и други техники, за да скрие следите си, системите на Apple го засекли по серийния номер на MacBook, от който били извършвани пробивите.

В крайна сметка ФБР задържало ученика и иззело от дома му ноутбука и друга компютърна техника. Хакерът признал вината си, но според неговите адвокати, той бил фен на Apple и със своите действия искал да привлече вниманието на компанията и да получи предложение за работа.

Към момента не е известно какво наказание грози тийнейджъра. Той съхранявал свалените данни в папка под името „hacky hacky hack”. Apple, от своя страна, побърза да увери клиентите си, че техни конфиденциални данни не са компрометирани.

Коментари по темата: „Фен на Apple хаквал редовно сървърите й”

добавете коментар...

  1. До "ха"

    Теорията ви малко издиша, в тоя капан цяла година ли ще го дундуркат. Айде стига си измисляйте глупости. Ябълката има пробойни в сигурноста и това е ясно вече.

  2. Annymous

    Адвоката му е добър – готино оправдание му е измислил хаха :Д

  3. Anonymous

    VPN Virtual Private Network ,,аз съм с IPVANISH,с лиценз за две годони които откраднах

  4. ха

    Все по-малко хора стават хакери, докато тези които вече са такива задобряват все повече. Това е проблем, защото ИТ компаниите не получават възможност за попълнения от млади специалисти по сигурността. Затова с подобна вероятно фалшива новина в случая Apple се опитват да мотивират младежите да се насочат към тази област. А може и новината да не е съвсем фалшива, а просто Apple да си имат сървъри от вид обичаен капан за млади хакери.
    Забележете, че в статията не пише нито похитените сървъри за какво са, а и какъв вид са откраднатите конфиденциални данни. За сметка на това се споменава изключително ценната информация за името на папката в която са били свалени…

  5. физик

    Щом 16 годишен може да хакне сърварите на Ябълката, представям си ако се заеме някой по-голям батко на въпросния. Ябълката са толкова пробити, че един хлапак си е правил каквото иска цяла година… Нямам думи – ако това е нивото на сигурност на Ябълката, бягайте далече от техните продукти.

    Този халпак направо ги е направил за посмешище. След Стиви, Ябълката отиват усилено надолу.

  6. Anonymous

    Искал да го вземат на работа обаче
    криел следите с
    си ?

Коментар