Huawei готви 8К телевизор с вграден 5G модем

Huawei ще влезе ударно на пазара за телевизори с премиум модели

Китайският гигант Huawei планира ударно навлизане на пазара за телевизори. Вторият по обем на продажбите производител на смартфони подготвя телевизор с резолюция 8К и вграден 5G модем, потвърждават източници от азиатската индустрия.

Движен от новата си амбициозна цел, Huawei вече е сформирал екип от специалисти, които разработват хардуера и потребителския интерфейс на бъдещите телевизори с китайския бранд.

В допълнение, ТВ отделът в състава на Huawei набира още специалисти и поддържа контакти с най-големите доставчици на телевизионни панели. За разлика от Xiaomi, която се намести на ТВ пазара с по-достъпни като цена модели, Huawei ще се фокусира върху премиум моделите.

Говори се за екрани с резолюция 8К (7680х4320 пиксела), оборудвани с модули за 5G комуникации, предвид очакваното внедряване на мрежите от пето поколение през следващите години.

Известно е, че Huawei притежава голям брой 5G патенти. Компанията обещава ниски такси за лицензиране на 5G технологиите си. Тя е и водещ производител на телекомуникационно оборудване в света.

Миналата седмица се появиха информации, че още две от най-големите китайски компании за смартфони – Oppo и Vivo – ще навлязат на пазара за телевизори, следвайки примера на сънародниците си от Xiaomi.

Коментари по темата: „Huawei готви 8К телевизор с вграден 5G модем”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Fero, има още един голям – Ericsson

  2. Fero

    Всеки телеком оператор се стреми да доставя оборудване от минимум двама доставчици с цел независимост.
    Само че доставчиците не са много в Европа бяха Алкател и Нокия, но Нокия погълна Алкател.
    Китайците са ZTE и Huawei.
    Други няма…

  3. china mobile купува 5G от Nokia

    През 2016 година двете компании подписаха рамков договор на стойност 1,36 милиарда евро със срок на изпълнение една година.

    То между другото предвиждаше отриването в Китай на базови станции Nokia AirScale Base Station (ASB) със стандарт 5G.

    Следващата 2017-а Nokia и China Mobile отново сключиха сделка на същата сума, която бе насочена към по нататъшното развитие на 5G мрежата в страната.

Коментар