Airtame превиши 100 000 продадени устройства

Безжичното решение Airtame позволява мигновено споделяне на съдържание от лаптоп или мобилно устройство на всеки екран

Airtame, стартъп от Дания, който разработва и доставя на пазара безжично HDMI решение за нуждите на бизнеса и образователния сектор, обяви, че е постигнал голям успех – младата компания вече е продала 100 000 устройства.

Безжичното решение Airtame позволява на потребителите да споделят мигновено съдържание от лаптоп или мобилно устройство на всеки екран. То се състои от малък компютър под Linix и придружаващ софтуер, които могат да се използват в различни сценарии, вкл. за информационни табла, конферентни разговори, споделяне на екрани и други приложения.

Наскоро Airtame пусна Homescreen Apps – опростени интегрирани приложения за по-интелигентно сътрудничество в екип. Приложенията бележат следваща стъпка в развитието на технологиите за информационни табла (digital signage) и несъмнено ще помогнат на училищата и бизнеса да сложат край на „празните екрани”.

Airtame вече намира широко приложение в бизнеса и класната стая

„Ние правим продукт, който носи стойност и удоволствие на потребителите”, казва Саймън Хансен, продуктов мениджър в Airtame. По неговите думи, новостите в продуктите на компанията ще направят потребителското изживяване още по-добро, а достигането на 100 хиляди продадени устройства показва, че Airtame е на прав път.

Неотдавна компанията получи награда от ЕС в размер на 1,15 млн. евро чрез програмата „Хоризонт 2020”. Средствата ще бъдат насочени към разработване на повече елементи за Airtame Cloud – облачна платформа за наблюдение и управление на устройства и актуализиране на съдържанието в реално време.

Airtame стартира дейността си през 2014 г. след изключително успешна краудфъндинг кампания, по време на която успя да привлече 1,3 млн. долара. Оттогава Airtame се разрасна до компания с над 90 души по целия свят и вече е продала над 100 000 устройства. Стартъпът е базиран в Копенхаген, но има също офиси в Ню Йорк и Сан Франциско.

Коментари по темата: „Airtame превиши 100 000 продадени устройства”

добавете коментар...

  1. Konspirator

    Една бройка струва $299 и не поддържа 4k.
    Един Home Cast 4k на Google e под 70-80$.
    Един Home Cast full HD на Google e 20-30$.
    Who the fuck buys these.

Коментар