Ново поколение лаптоп на Asus на пазара у нас

Сред иновациите в лаптопа е първият в света 144-херцов, теснорамков дисплей със супербързо време за реакция от 3 ms GTG

Asus пусна в продажба на българския пазар геймърския лаптоп от ново поколение ROG Strix SCAR II. Моделът, представен у нас в края на юли, комбинира 144-херцов теснорамков дисплей с висока производителност, многоантенна Wi-Fi технология и редица допълнителни функции за геймърите.

Лаптопът е оптимизиран специално за игри от жанра FPS (First Person Shooter – шутър от първо лице). С компактните си размери той е лесен за носене, което позволява на геймърите да разполагат с мощна машина за игра навсякъде.

Отличителна черта на ROG Strix SCAR II са двете контрастиращи текстури, които образуват функционална диагонална черта на капака, светещото лого на гейм серията RoG, както и ефектната маркировка върху клавиатурата, наподобяваща кевлар.

ROG Strix Scar II е достъпен в България в множество различни конфигурации. Процесорът на модела е 8-мо поколение Intel Core i7-8750H, а сред останалите характеристики са 16GB DDR4 RAM памет с опция за увеличаване до 32GB и видеокарта Nvidia GeForce GTX 1070 8GB (GL504GM) или GTX 1060 6GB (GL504GS), което го прави подходящ дори за най-ресурсоемките игри.

Отличителна черта на ROG Strix SCAR II са двете контрастиращи текстури, които образуват функционална диагонална черта на капака

Сред иновациите в лаптопа е и първият в света 144-херцов, теснорамков дисплей със супербързо време за реакция от 3 ms GTG (gray-to-gray). Друга особeност е вградената HyperCool Pro технология за охлаждане на централния и графичния процесор. Освен това лаптопът е първият в света с многоантенна технология за Wi-Fi връзка.

Неотдавна Asus стартира в България и своята програма за лоялност ROG Club, с която клиентите, закупили гейм лаптоп от фамилията ROG, получават подаръци, възможност да трупат точки, да изпробват най-новите лаптопи ROG, веднага след като бъдат налични на местния пазар, да участват в турнири и други събития, организирани от компанията, вкл. и в такива, достъпни само за членовете на клуба.

Коментар