TBI Bank с нов мениджър по дигитална трансформация

„Целта пред TBI Bank е да се превърне в дигитална банка от следващо поколение”, заяви Георги Галчин

TBI Bank обяви назначението на Георги Галчин на позицията мениджър „Дигитална трансформация”. С опита си от над 25 години в сферата той ще внесе „ИТ визия и лидерство в разработката, управлението и реализирането на технологичната стратегия, нужна за дигиталното бъдеще на банката”, съобщиха от финансовата институция.

„Целта пред TBI Bank е да се превърне в дигитална банка от следващо поколение, насочена към бързото и удобно обслужване на клиентите. Това поставя нови предизвикателства пред ИТ екипа и ние активно подобряваме нашата ИТ инфраструктура”, заяви Галчин.

Целта пред неговия екип е да разшири употребата на „облачни” технологии, да внедри иновативни софтуерни продукти, както и да експериментира с различни подходи към управлението на проекти.

Георги Галчин ще работи с модерни ИТ решения за постигане на целите на TBI Bank и ще има водеща роля в изграждането на екип от експерти. Той ще управлява редица проекти, свързани с намирането на технологични решения и най-добри практики, които да бъдат приложени в структурата на банката.

„През последните две години TBI Bank инвестира в изграждането на екип от топ експерти”, посочи Питър Барон, управляващ директор на TBIF Financial Services, компанията собственик на TBI Bank.

По неговите думи, доказан специалист като Георги Галчин, с богат опит в стратегическото планиране, ще допълни експертизата на банката във времена, „когато трябва да предизвикваш себе си, за да растеш”.

„Поставяме летвата високо и се целим да подсигурим безупречно преживяване за нашите клиенти. Затова се адаптираме към технологичния прогрес, а често дори се налага да изграждаме решения според конкретните нужди от нулата”, допълни Барон.

Магистър по „Финанси и управление на финансовите услуги”, Георги Галчин има страст към конструирането на летящи машини – от хеликоптери и самолети до дронове, уточниха от TBI Bank.

Коментар