Apple прибягна до по-евтини китайски доставчици

Тайванските доставчици на компоненти за iPhone отстъпват място на конкуренти от Китай

Apple, една от най-печелившите компании в света, не спира да търси начини за по-евтино производство и респ. за още по-големи печалби от устройствата си, в частност от флагманския продукт iPhone.

Наскоро компанията разшири списъка си от официални доставчици на компоненти за своите продукти с няколко китайски производители, съобщи DigiTimes.com. Ако по-рано Apple разчиташе основно на тайвански доставчици на компоненти за iPhone, сега ИТ гигантът от Купертино се насочва към китайски производители, които продават с една идея по-евтино.

Apple вече е прекратила договора си с тайванския производител Simplo Technology и вместо него ще използва като доставчици за батерии китайските Desay Battery Technology и Sunwoda Electronic.

И други тайвански производители са засегнати от новата политика на Apple. Така например, компанията е заменила производителя на метални шасита Catcher Technology с китайския Everwin Precision.

Предполага се, че с тези промени компанията ще съумее да намали себестойността на новите модели iPhone и Mac, а защо не да свали и цените им за крайните потребители.

Коментари по темата: „Apple прибягна до по-евтини китайски доставчици”

добавете коментар...

  1. flashko

    Някой сериозно ли вярва, че гладните от нахапаната ябълка ще смъкват цени? По-скоро искат още повече да увеличат печалбата си.

  2. Хмм

    Последния абзац е една мечта – да се произвежда в Китай, за да е по-евтино на крайния клиент 🙂

  3. Жоро

    к’во значение има…и още да увеличат цените, пак ше се купуват зомби телефоните 🙂

  4. Разумен човек

    Толкова еднакви са станали смартфоните. Само виждаме война на едните брандове / марки. За хората снобари да си ги размахват и дори просто да си лепнат лепенка с логото на ябълката на какъв да е телефон никой вече няма да им се впечатлява.

    Хората сноби точно с това се гордеят че са им скъпи ай си фоните и сега като намалят цените какво ще правят тези комплексари като станат на равно с другите? Това ще е голяма драма.

Коментар