Xiaomi Mi A1 – привлекателен смартфон на скромна цена

5,5-инчовият IPS екран е комфортен за сърфиране в интернет, игри и видео, със защита за очите

Xiaomi несъмнено е един от най-респектиращите производители на пазара за смартфони. Всички модели с тази марка – от най-евтините до най-скъпите – носят характерните белези на бранда, вкл. стилен дизайн, оптимизирана производителност и дълъг живот на батерията.

Моделът Xiaomi Mi A1, разработен в рамките на програмата Anrdoid One на Google, се предлага в момента на цена от само €146,60 в глобалния онлайн магазин Tomtop – до изчерпване на наличните около 50 бройки. Срещу тази скромна цена ще получите устройство с голям 5,5-инчов екран, мощен осемядрен процесор Snapdragon и двойна основна камера – сделка, която определено си струва.

Двойната основна камера 12MP+12MP ще задоволи претенциите на любителите на смартфон фотографията

Да започнем със Sunlight Display екрана. Той е може би с най-оптималния и предпочитан от повечето потребители размер – 5,5 инча по диагонал, което прави смартфона удобен за захващане и същевременно достатъчно комфортен за сърфиране в интернет, игри и видео, с технология за защита на очите. Резолюцията на капацитивния тъчскрийн е Full HD 1920×1080 пиксела за детайлни, наситени и ярки изображения (450 нита) .

Ултратънкото метално тяло на Xiaomi Mi A1 е устойчиво на драскотини и замърсявания, на пръстови отпечатъци и триене при носене. Под капака на този привлекателен като цена и възможности смартфон се крие мощен процесор Qualcomm Snapdragon 625 с осем ядра на тактова честота 2,0GHz, допълнен от достатъчно голям обем памет – 4GB RAM и 64GB флаш сторидж – за безпроблемна и гладък мултитаскинг, игри, видео, сърфиране в уеб и други приложения.

Xiaomi Mi A1 е стилен смартфон с размери 15,4х7,58х0,73 см и тегло 165 грама

Двойната основна камера 12MP (широк ъгъл) +12MP (дълъг фокус) с възможност за запис на 4К видео осигурява желаното високо качество при заснемане на запомнящите се гледки и моменти с Xiaomi Mi A1. Предната камера за селфи има резолюция 5MP и технология за разкрасяване на автопортретните фотографии.

Оборудван с батерия 3080 мАч и оптимизиран, икономичен хардуер, смартфонът на Xaoimi ще ви даде много време за автономно използване на устройството. Практиката показва, че подобен смартфон остава работоспособен в продължение на няколко дни при не особено интензивни натоварвания. Батерията се зарежда през реверсивен USB Type-C порт, който е по-удобен, тъй като е без значение как се поставя кабелът в него.

Xiaomi набляга на пълноценното потребителско изживяване с нейните умни устройства

Предвидена е също възможност за разширяване на сторидж пространството с microSD карти памет с капацитет до 128GB. В смартфона са вградени и задължителните безжични модули Wi-Fi (двубандов) и Bluetooth, както и GPS приемник. Устройството разполага още със скенер на пръстов отпечатък и стандартно 3,5-мм гнездо за слушалки. Има два слота за сим карти и може да работи във всички разпространени мобилни мрежи – вкл. 2G, 3G и 4G.

Цената на Xiaomi Mi A1 е напълно поносима за повечето потребители – можете да си поръчате този привлекателен модел за €146,60 в момента от глобалния онлайн магазин Tomtop, с безплатна доставка до България. Устройството има размери 15,4х7,58х0,73 см и тежи 165 грама. В комплекта влизат самият смартфон, захранващ адаптер, Type-C кабел, игла за механизма на сим картите и ръководство за потребителя.

Коментар