Графенова маска отморява очите при работа с компютър

Маската е предназначена за хора, които прекарват много време пред компютъра, често изпитват болка и усещане за сухота в очите

Първата в света графенова маска за намаляване на умората на очите се очаква скоро на пазара от компанията Grahope. Продуктът все още няма търговско име, но разработчикът обещава редица ползи от него, съобщава Gizchina.

Маската е предназначена за хора, които прекарват много време пред компютъра, често изпитват болка и усещане за сухота в очите. Тя снема напрежението от мускулите на лицето и очите.

Нещо повече, разработчиците твърдят, че при редовна употреба маската може да помогне за намаляване на бръчките около очите и премахване на черните кръгове.

За да работи, графеновата маска се нуждае от източник на захранване, който може да бъде свързан през USB кабел, вкл. компютър или преносима батерия (с работно напрежение 3.7V).

Една сесия с маската продължава около час, така че човек може дори да поспи с нея, без да се тревожи, че ще получи прекомерна доза радиация. Температурата на нагряване се задава в диапазона от 38 до 45° С. Цената на продукта все още не е обявена.

Коментар