Джейсън Кинг е новият CEO на Теленор България

Джейсън Кинг ще приложи в Теленор България опита си от региона и света

Джейсън Кинг бе назначен за главен изпълнителен директор на Tеленор България, част от PPF Group, считано от 1 септември 2018 г., съобщиха от компанията.

„Джейсън притежава почти 20-годишна управленска кариера в глобални телекомуникационни компании в Централна и Източна Европа и има много опит в маркетинга и продажбите, съчетан с богато резюме като ръководител“, коментира назначението Ладислав Бартоничек, отговарящ за телекомуникационните активи в PPF Group.

По неговите думи, Джейсън Кинг е ценно попълнение в мениджърския екип на PPF и ще поведе напред бизнеса на компанията в България. В досегашната си кариера той е заемал различни мениджърски позиции, вкл. в компании като Deutsche Telekom, UPC Liberty Global и Veon; изпълнявал е също консултантски роли в CME и Теленор Дания.

По повод новата си позиция, Джейсън Кинг коментира, че е щастлив да се присъедини към екипа на Теленор в България и очаква да има възможност да приложи на нашия пазар опита си от региона и света.

От началото на август т.г. Теленор България е част от PPF Group, заедно с Теленор Унгария и Теленор Сърбия и Черна Гора. PPF Group оперира в 22 страни в Европа, Азия и Северна Америка и притежава активи на стойност над 38 млрд. евро.

Коментар