Илон Мъск за Tesla: Оставаме публична компания

Илон Мъск успокои акционерите на Tesla, че няма да приватизира компанията

Илон Мъск наистина е искал да превърне Tesla в частна компания, но в крайна сметка няма да направи това, става ясно от негово изявление по този въпрос след консултации със Silver Lake, Goldman Sachs и Morgan Stanley.

По-рано Мъск съобщи в Twitter, че има план да преобразува Tesla от публична в частна компания, което развълнува силно инвеститорите и наблюдателите на пазара. Нещо повече, Мъск беше обвинен в опит да влияе на цената на акциите на компанията, а от неговите действия се заинтересова и Комисията по ценни книжа и борси на САЩ.

Но едно ново изявление в официалния блог на Tesla връща ситуацията около компанията за електромобили в изходната точка. Tesla остава публична, уверява Мъск. Всъщност, повечето анализатори не вярваха в искреността на шефа на Tesla, когато той заяви, че ще изкупи акциите и ще я е превърне в частна компания.

Мъск твърди, че е провел консултации с големи инвестиционни фондове като Silver Lake, Goldman Sachs и Morgan Stanley, а също така е обсъдил темата с акционери, за да разбере какво според тях е най-добро за бъдещето на компанията в дългосрочна перспектива.

В резултат на всички тези консултации, Мъск се отказва от идеята за приватизация – Tesla ще продължи да бъде публична, въпреки че повечето акционери се съгласили да останат с компанията, дори ако бъде преобразувана в частна.

Като една от главните причини да се откаже от приватизацията на Tesla шефът на компанията посочва самия процес на трансформиране, който бил по-труден, отколкото Мъск си представял първоначално. Всички сили на Tesla сега трябва да бъдат съсредоточени върху производството на Model 3, смята мениджърът.

Коментари по темата: „Илон Мъск за Tesla: Оставаме публична компания”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Има близо 910 милона $ конвертируем дълг
    и
    ако акците са с цена 360$ дългът ще се обърне в акции
    обаче
    ако цената на акците е под 360$ трябва да плати дългът в кеш обаче кеш няма.

  2. 123

    Просто излъга в отчаян опит да вдигне акциите на Тесла. Вероятно е продавал.
    Вече го разследват за измама…

  3. :)

    арабеските най-вероятно са се отказали да наливат пари

  4. 123

    Goldman Sachs и Morgan Stanley му казаха :
    От нас няма да видиш $.

Коментар