Най-продаваният продукт на Apple не е iPhone?

Eднометровият кабел Lightning-to-USB 2.0 e най-продаваният продукт на Apple в последните две години

iPhone е флагманският продукт на Apple, устройството, което носи основна част от приходите и печалбите на корпорацията от Купертино. Много хора по света свързват името на Apple именно с iPhone, но дали това е най-продаваният продукт на ИТ гиганта?

Оказва се, че не смартфонът, а друг продукт на Apple е най-продаваният от компанията в последните две години, според някои източници. И това е кабелът Lightning-to-USB 2.0, сочи статистика на облачната платформа Ceros, събирана от най-голямата търговска верига за битова електроника в САЩ и Канада – Best Buy.

В началото на 2016 г. именно еднометровият кабел Lightning-to-USB 2.0 е бил най-търсен сред продуктите на Apple. Потребителите купуват масово този аксесоар, тъй като често го губят или повреждат.

Нещо повече, на следващите места в списъка с най-продавани продукти на Apple се нареждат други джаджи, а не смартфоните. Такива са, например, слушалките Earpods, които заемат втора позиция, следвани от медийния плейър Apple TV.

През 2016 г. първите две места остават за кабела и слушалките, докато за третото място са се конкурирали Apple TV и ноутбукът MacBook Air с 8 GB оперативна памет.

Едва през второто тримесечие на 2017 г. кабелът Lightning-to-USB 2.0 отстъпва лидерството на друг аксесоар, който изгрява след излизане на iPhone 7. Става въпрос за адаптера за слушалки с 3,5-мм конектор, от който Apple се отказа в новия си смартфон.

Същевременно, след още две тримесечия кабелът Lightning-to-USB 2.0 слиза на трета позиция по популярност сред продуктите на Apple, отстъпвайки място на безжичните слушалки в края на 2017 г.

Сега се очертава нов лидер. Адаптерът за слушалки с 3,5-мм конектор и Lightning кабелът постепенно губят популярност, за сметка на слушалките AirPods.

Коментари по темата: „Най-продаваният продукт на Apple не е iPhone?”

добавете коментар...

  1. Yo

    Ако някой е отварял такъв кабел, ще види колко абсурдно е направен. Красиво, но с цел да се развали. Пиновете са тънки и незаварени. Придържат се само от пластмасата около тях. А гумата около самия кабел деградира и се цепи. Инженерите им са изключително талантливи и затова е изключено тези грешки да са случайни.

  2. Поет

    Това е проблема на Apple вече трети път си купувам Lightning-to-USB 2.0 за iPad…
    След определено време кабела се напуква и разкъсва бялото покритие на различни места и става неизползваем… Същото беше и при Macbook pro кабела за зарядното…

  3. ...

    Не знам дали авторът на статията си дава сметка колко неадекватно е направеното в статията обобщение.

    iPhone се продава основно от операторите, както и в магазините на Apple.

    Тъй като лично съм посещавал магазини на Best Buy, мога смело да ви кажа, че там продуктите на Apple присъстват само колкото да кажат, че и тях продават.

    Аналогично, в България е тъпо да преценявате продажбите на Apple по това, което продават Технополис и Техномаркет, а да игнорирате Теленор и iStyle.

Коментар