Нова тенденция: смартфони с преливащи се цветове

Huawei P20 Pro даде тон за нова тенденция с градиентни цветове при смартфоните

Винаги е интересно да се наблюдават новите тенденции в индустрията на смартфоните. Преди няколко години почти всички производители започнаха да вграждат двойни камери в своите смартфони, а отскоро масовата истерия се насочи към изрязаните в горната си част екрани.

С появата на Huawei P20 Pro, вторият по големина производител в света не само предложи смартфона с най-добрата камера в момента, но и уникален градиентен (преливащ се) цвят. Задният панел на устройството прелива в различни нюанси на цветовете, в зависимост от ъгъла.

Подобна мода с градиентни цветове се опитват да наложат различни производители в последните месеци. Примерът на Huawei, например, бе последван от друг китайски производител – Ulefone с нейния модел T2, както и от още няколко играчи на пазара.

Интересно е дали това нововъведение ще стане трайна тенденция в индустрията като цяло и, най-важното, дали лидерите ще яхнат модната вълна. Ще бъде доста забавно, ако новият iPhone на Apple също се предлага в градиентен цвят.

Връщайки се към Huawei P20 Pro, китайският производител не смята да спре дотук. Следващата седмица се очаква компанията да представени два нови варианта на градиентни цветове в този модел.

Коментари по темата: „Нова тенденция: смартфони с преливащи се цветове”

добавете коментар...

  1. той

    И слагаш силиконовия гръб с любимата картинка и маината им на цветовете 😀 😀 😀

  2. Ив

    Да така е, когато никакво ново подобрение не може да се направи дизайнерите са последната надежда на алчните бизнесмени за още малко време да поддържат продажбите. Това което в близко бъдеще ще заменени смартфоните е обикновено устройство за гласова комуникация наречено телефон.

  3. ха

    Преди около 30 години си спомням, че имаше една статия в списание, която казваше, че ако за даден продукт продукт започнат да се появяват разновидности с всевъзможни нестандартни дизайнерски решения, то явно този продукт скоро съвсем ще стане непотребен на пазара. Тогава се даваше за пример какво се случва с електронните калкулатори. Може би сега смартфоните следват силно тази тенденция и затова вероятно в близко бъдеще ще бъдат внезапно заменени от друго изобретение…

Коментар