Devexperts открива развоен център в София

Развойният център на Devexperts в София ще назначи 80 софтуерни специалисти в близките две години

Поредна софтуерна компания стъпва в България и планира да наеме десетки ИТ специалисти. Devexperts, базирана в Мюнхен и с офиси в Анталия и Порто, обяви, че открива нов развоен център в София.

„Обмисляхме възможностите в различни дестинации, сред които Унгария и Чехия, но установихме, че страната ви има какво да предложи и решихме да инвестираме именно тук. В България има много квалифицирани и добре подготвени специалисти, както и добри условия за бизнеса”, заяви Михаил Бабушкин, CEO на Devexperts.

Devexperts разработва тясноспециализирани софтуерни решения в областта на капиталовите пазари за клиенти от ритейл сектора и институционални брокери, компании за управление на финансови активи, банки, стокови борси и борси за криптовалута.

Сред приоритетите на Devexperts у нас са както привличането на квалифицирани софтуерни специалисти, така и инвестиране в образователни програми, работа с местните университети, организиране на обучения и създаване на стажантски програми.

Развойният център на Devexperts в България ще оперира под ръководството на Виктор Андонов, дългогодишен специалист в ИТ сферата с експертни познания във финансовия сектор. Преди да поеме сегашния си пост, Андонов ръководи развойния център на DataArt Europe, а преди това е бил вицепрезидент на софтуерното инженерство в Moody’s Investor Services, както и технологичен директор на RecycleBank.

„Това, че компания от ранга на Devexperts реши да инвестира у нас, е само още едно доказателство, че София се превръща в утвърдена ИТ дестинация. Вече започнахме процеса по подбор на софтуерни специалисти”, каза Андонов.

Devexperts е основана през 2002 г. и в момента има над 400 служители в различни офиси по света. Компанията разработва платформи за онлайн търговия, инструменти за управление на риска и алгоритмични инструменти за обработка и анализ на данни в реално време.

В портфолиото й влизат още AI чатботове за брокери и инвестиционни мениджъри, VR/AR бюра за търговия и анализи, „heatmap” и „zooming” потребителски интерфейси, технологии за откриване на измами и наблюдение на подозрителни дейности на финансовите пазари, както и решения за управление на индексите.­­

Коментари по темата: „Devexperts открива развоен център в София”

добавете коментар...

  1. Петар

    Няма живот в България … това е лудост и няма никакъв смисъл да се работи за разни бизнесмени в България. Това нагло отношение на бизнеса у нас още повече отблъсква хората и все повече ще отиват в чужбина на работа. Интересно ми е как ще излъжат още по-изпаднали хора да им работят.

  2. Мони

    Двата ви коментара са тъпи. Кольо кой ти дава бре според качествата на конкретния индивид? Целият бизнес никнещ като гъби у нас е заради ниските данъци, ниския стандарт на живот и ниските заплатки патки. Ако я няма цялата тая евтиния няма да си правят офисчета и да препродават изгодно труда на евтините работници.

  3. Кольо

    Доста тъпо изказване, Йордане. Заплатите са според качествата на конкретния индивид, неговата подготовка и мотивация. По начина който ти си посочил, заплатите се вдигат само в държавните предприятия и институции….

  4. Йордан

    Чудесна новина за ИТ сектора в България. А работадателите да приготвят увеличение от 10% на заплатите, ако не искат да загубят служителите си 🙂

Коментар