Android 10 ще алармира за проблеми със стари приложения

Android 10 ще излезе след една година, но вече се появиха информации за новите й функции

Google пусна наскоро мобилната платформа Android 9 и докато някои производители се подготвят за актуализация на своите устройства, в интернет изтекоха данни за следващата, 10-та версия на системата.

Едно от основните нововъведения в Android 10 ще бъдат предупрежденията, които системата издава към потребителите за възможни проблеми при пускане на стари приложения, съобщава форумът XDA Developers.

Известна още като Android Q, новата операционна система ще алармира за проблемни приложения, създадени във времената на Android 5.1 Lollipop или по-ранни версии на най-популярната мобилна платформа за смартфони.

Предупрежденията ще съдържат информация, че дадено приложение е създадено за стара версия на Android, поради което може да не работи коректно с Android 10. Когато пусне такова приложение, потребителят ще получава предложение да потърси обновена версия или да се свърже с разработчика на апликацията.

Засега няма индикации, че Google ще забрани напълно пускането на потенциално проблемни стари приложения. Но до излизане на Android 10 остава още една година, така че е възможно ситуацията да се промени.

Коментари по темата: „Android 10 ще алармира за проблеми със стари приложения”

добавете коментар...

  1. Saevar

    моя Андроид 5,1 не съм го обновявал от 3 години, нямам Гугъл акаунт и нищо не се обновява, всичко си работи отлично, единствено трябваше да обновя ръчно апликацията за нет банкиране преди време, иначе телефона си работи перфектно…

  2. Димитър Иванов

    Точно пък на Уиндоус може да си пускаш каквито искаш стари приложения. Към Майкрософт има много критика, но точно пък в това са си напълно ОК. Може би бъркаш, че изнудваха с всякакви хитрини потребителите да ъпдейтват Уиндоус 7 към 10.

  3. И

    Вместо да осигурят от Google по-дълъг живот и по-добра поддръжка за съвместимост на нови и по-стари версии – те просто само копират от Microsoft най-лошите практики за терор и изнудване на потребителите да ползват приложения с много кратък живот, срок на използване.

Коментар